Politic

CEC a constituit circumscripțiile electorale de nivelul al doilea

CEC a constituit circumscripțiile electorale de nivelul al doilea

Comisia Electorală Centrală a constituit circumscripțiile electorale de nivelul al dolea pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale și a stabilit numărul persoanelor de încredere ale concurenților electorali la scrutinul din 1 noiembrie 2020.

Hotarele celor 37 de circumscripții electorale corespund hotarelor unităților administrativ-teritoriale, prevăzute de legislația în vigoare.

În hotărârea CEC se mai menționează că circumscripția electorală pentru localitățile din stânga Nistrului se echivalează cu circumscripțiile electorale ale unităților administrativ-teritoriale de nivelul al doilea.

Pentru fiecare concurent electoral la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 no-iembrie 2020 s-a stabilit un număr de maxim 585 de persoane de încredere, repartizate pe fiecare circumscripție electorală în dependenţă de numărul alegătorilor.

Astfel, în circumscripţia electorală Orhei candidaţii vor putea să aibă 20 de persoane de încredere, Teleneşti – 15, iar Şoldăneşti şi Rezina – câte 10 persoane de încredere. 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker