Politic

CEC a constituit circumscripțiile electorale de nivelul al doilea

CEC a constituit circumscripțiile electorale de nivelul al doilea

Comisia Electorală Centrală a constituit circumscripțiile electorale de nivelul al dolea pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale și a stabilit numărul persoanelor de încredere ale concurenților electorali la scrutinul din 1 noiembrie 2020.

Hotarele celor 37 de circumscripții electorale corespund hotarelor unităților administrativ-teritoriale, prevăzute de legislația în vigoare.

În hotărârea CEC se mai menționează că circumscripția electorală pentru localitățile din stânga Nistrului se echivalează cu circumscripțiile electorale ale unităților administrativ-teritoriale de nivelul al doilea.

Pentru fiecare concurent electoral la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 no-iembrie 2020 s-a stabilit un număr de maxim 585 de persoane de încredere, repartizate pe fiecare circumscripție electorală în dependenţă de numărul alegătorilor.

Astfel, în circumscripţia electorală Orhei candidaţii vor putea să aibă 20 de persoane de încredere, Teleneşti – 15, iar Şoldăneşti şi Rezina – câte 10 persoane de încredere. 

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close