PoliticRezina

CEC intenţionează să deschidă în Rezina 5 secţii de votare pentru alegătorii din Transnistria

CEC intenţionează să deschidă în Rezina 5 secţii de votare pentru alegătorii din Transnistria. Primăria este împotrivă.

Până la 26 septembrie c., Comisia Electorală Centrală intenţionează să soluţioneze problema deschiderii în or. Rezina a 5 secţii de votare distinctă pentru alegătorii localităţilor din stânga Nistrului. 

Preşedintele CEC, Dorin Cimil, menţionează despre această intenţie într-un răspuns la solicitarea săptămânalului CUVÂNTUL, motivând că asta se va face “în scopul executării prevederilor Hotărârii Parlamentului Republicii Moldova nr.65 din 21 mai 2020 “Cu privire la stabilirea datei alegerilor Preşedintelui Republicii Moldova” şi ale art.32 din Codul electoral nr.1381/1997 care prevede modul de organizare a activităţii consiliilor şi birourilor electorale.

Intenţia trezeşte multe bănuieli. Tradiţional, pentru alegătorii din Transnistria, la Rezina se deschidea o secţie de votare, la care, de regulă, votau câteva sute de persoane.

O excepţie în ce priveşte numărul votanţilor au fost alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016 şi 20 februarie 2019, când în Rezina au fost aduse în mod organizat, fiind şi remunerate, peste 3000 de persoane din stânga Nistrului, lucru apreciat de mai mulţi experţi şi observatori drept fraudă electorală. Intenţia CEC dă de înţeles că se doreşte multiplicarea  fraudelor electorale din 30 octombrie 2016 şi 20 februarie 2019.

Cetăţeni din Transnistria, transportaţi centralizat la secţia de votare din or. Rezina la alegerile din 20 februarie 2019. Foto „C” 

CEC intentioneaza sa deschida
CEC intentioneaza sa deschida

Solicitat la temă de CUVÂNTUL, primarul de Rezina, Simion Tatarov, a declarat că administraţia oraşului este dispusă să rămână la tradiţie, adică să deschidă pentru alegătorii din zona transnistreană o singură secţie de votare.

Tudor Iaşcenco

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker