PoliticRezina

CEC intenţionează să deschidă în Rezina 5 secţii de votare pentru alegătorii din Transnistria

CEC intenţionează să deschidă în Rezina 5 secţii de votare pentru alegătorii din Transnistria. Primăria este împotrivă.

Până la 26 septembrie c., Comisia Electorală Centrală intenţionează să soluţioneze problema deschiderii în or. Rezina a 5 secţii de votare distinctă pentru alegătorii localităţilor din stânga Nistrului. 

Preşedintele CEC, Dorin Cimil, menţionează despre această intenţie într-un răspuns la solicitarea săptămânalului CUVÂNTUL, motivând că asta se va face “în scopul executării prevederilor Hotărârii Parlamentului Republicii Moldova nr.65 din 21 mai 2020 “Cu privire la stabilirea datei alegerilor Preşedintelui Republicii Moldova” şi ale art.32 din Codul electoral nr.1381/1997 care prevede modul de organizare a activităţii consiliilor şi birourilor electorale.

Intenţia trezeşte multe bănuieli. Tradiţional, pentru alegătorii din Transnistria, la Rezina se deschidea o secţie de votare, la care, de regulă, votau câteva sute de persoane.

O excepţie în ce priveşte numărul votanţilor au fost alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016 şi 20 februarie 2019, când în Rezina au fost aduse în mod organizat, fiind şi remunerate, peste 3000 de persoane din stânga Nistrului, lucru apreciat de mai mulţi experţi şi observatori drept fraudă electorală. Intenţia CEC dă de înţeles că se doreşte multiplicarea  fraudelor electorale din 30 octombrie 2016 şi 20 februarie 2019.

Cetăţeni din Transnistria, transportaţi centralizat la secţia de votare din or. Rezina la alegerile din 20 februarie 2019. Foto “C” 

CEC intentioneaza sa deschida
CEC intentioneaza sa deschida

Solicitat la temă de CUVÂNTUL, primarul de Rezina, Simion Tatarov, a declarat că administraţia oraşului este dispusă să rămână la tradiţie, adică să deschidă pentru alegătorii din zona transnistreană o singură secţie de votare.

Tudor Iaşcenco

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close