Evenimente

Hai la glume, că sunt bune!

De Ziua internațională a umorului, Casa de Cultură din satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești, și-a deschis larg ușile pentru toți iubitorii de glume. Al treilea an consecutiv, festivalul umorului vânătoresc ”Hai la glume, că sunt bune!” este găzduit de baștina marelui umorist Gheorghe Urschi.

Astfel, împreună cu artiștii amatori din raionul Șoldănești, să sărbătorească ziua păcălelilor, la Cotiujenii Mari au venit mai mulți reprezentanți ai asociațiilor vânătorești din Criuleni, Soroca, Florești și din Chișinău.

Cei prezenți la manifestație au rămas satisfăcuți de atmosfera și dispoziția creată de evoluarea colectivelor artistice. Mai mulți dintre localnici salută desfășurarea festivalului la baștina lui Gheorghe Urschi. Dânșii sunt mândri că au posibilitatea să se veselească și să zâmbească împreună cu artiștii amatori, să trateze cu ospitalitate oamenii de creație din țara noastră.

După cum am fost informați la Consiliul Raional Șoldănești, festivalul umorului vânătoresc este desfășurat cu susținerea administrației publice locale şi suportul financiar al Consiliului Raional Șoldănești. Administrația raionului Șoldănești în frunte cu Svetlana Rotundu este convinsă că acest festival-concurs trebuie să se desfășoare anual, în pofida tuturor dificultăților.

Potrivit membrilor juriului, aprecierea participanților la concurs a fost dificilă. Artiștii s-au dovedit a fi pregătiți și entuziasmați.

Juriul a hotărât ca locul întâi să fie oferit la două colective de artiști amatori: copiilor de la Centrul de Creație din orașul Șoldănești, care au prezentat fragmentul „Săritură fără prăjină” (în imagine) şi co-lectivului de artişti amatori din satul Cotiujenii Mari.  

Tudor Colac, cunoscutul etnolog, doctor în filologie, om de artă, președintele juriului festivalului-concurs, a insistat că acest festival este unical în tot spațiul românesc, care adună oameni înfrățiți cu umorul.

Participanților la sărbătoare le-au fost înmânate trofeie, diplome și premii bănești. Surpriza sărbătorii a fost spectacolul prezentat de  actorii de la Teatrul „Guguță” din capitală. Aceștia au venit în scenă cu piesa „Păcală și Tândală” în viziunea lui Gheorghe Urschi.

Natalia Rotari

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker