Cere socoteală pentru banii publici

Contractul de reabilitare a drumului local L165 a fost semnat

Procedura de semnare a contractului de finanțare în cadrul proiectului „Reabilitarea şi conectarea drumului local L165 la drumul naţional R20 şi coridorul regional nr.13″ a avut loc marţi, la Rezina.

După cum am mai relatat, proiectul prevede lucrări de reabilitare a drumului local L165 și conectarea a șase localități la drumul național R20 și coridorul regional nr.13 M2-R20. Serviciul de presă al ADR Centru relatează, că prin aceste activități pe drumurile res-pective se va îmbunătăți siguranța rutieră, va scădea gradul de impact asupra mediului înconjurător.

Realizarea activităților planificate în cadrul acestui proiect urmăreşte asigurarea unei conectivități rutiere durabile, în condiții de siguranță și cost-eficiente pe tot parcursul anului, pentru a sprijini dezvolta-rea regională și creșterea bunăstării populației din zona respectivă. Totodată această investiție este absolut necesară deoarece, prin reabilitarea acestui tronson de drum, vor fi create condiții de acces către localitățile izolate cu potențial turistic din raionul Rezina.

Contractul de finanțare în cadrul proiectului „Reabilitarea şi conectarea drumului local L165 la drumul naţional R20 şi coridorul regional nr.13″ a fost semnat de reprezentanții ADR Centru şi aplicantul proiectului, Consiliul Raional Rezina.

Suma totală a investițiilor necesare pentru realizarea proiectului este de 81 025 750 lei. Din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) au fost solicitați 70 mln lei, contribuția din partea aplicantului fiind de 11 025 750 lei.

Pentru acest an Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat din FNDR suma de şapte milioane lei.

Aceste investiții vor reduce şi timpul de intervenție pentru serviciile situații excepționale, pompieri, urgență medicală, serviciile de pază de stat și particulare și echipele de deszăpezire.

Reprezentanții administraţiei publice locale își propun ca, prin reabilitarea drumului de importanță regională, să crească numărul de locuitori în cele șase localități conexe, dar și să stimuleze majorarea numărului agenților economici din această zonă, mai menţionează sursa citată.

În imagine: Reabilitarea şi conectarea drumului local L165 la drumul naţional R20 şi coridorul regional nr.13 va facilita creşterea fluxului de călători spre obiectivele turistice din satul Lalova şi Mănăstirea Ţâpova.

  Această rubrică este realizată cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la Bucureşti. Responsabilitatea pentru conţinutul materialelor publicate aparţine autorului şi nu neapărat reflectă poziţia Ambasadei.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker