Social

Ala Nemerenco: Am luat două decizii pe care le regret în perioada mandatului de ministru, și o să le recunosc public

Ala Nemerenco: Am luat două decizii pe care le regret în perioada mandatului de ministru, și o să le recunosc public.

Ala Nemerenco, a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook, după ce, luni, 7 septembrie, NIcolae Furtună, a declarat că COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur.

Mă întreba cineva dacă există decizii luate în perioada mandatului de ministru pe care le regret. Și dacă sunt, le-aș putea recunoaște public? I-am răspuns sincer că da, am luat două decizii pe care le regret și o să le recunosc public.

Prima este numirea domnului Furtună în funcția de director interimar la ANSP. Îl cunoșteam ca un specialist bun în domeniul pe care îl gestiona, mi-a fost student la masterat, energic, tânăr și promițător, mai deținuse interimatul interior și cunoștea situația din ANSP.

Era nevoie de a reîntoarce într-un ritm rapid funcționalitatea ANSP, care fusese distrusă în urma reformelor nereușite în sănătate publică a guvernului Filip. Am cerut sfatul mai multor specialiști din domeniu și toți au agreat candidatura.

Astfel, la 25 iunie 2019 am semnat ordinul de numire în funcție de interimar panâ la organizarea concursului. Apropo, concursul pentru funcția de director a fost organizat deja de noua guvernare și a fost câștigat de dumnealui, fiind confirmat în funcție în ianuarie 2020, fapt care mi-a trezit suspecții deoarece cei care fusese numiți de mine, nu prea erau acceptați de noua conducere. 

A venit pandemia peste noi și mai departe cunoașteți povestea. Dl Furtună a dezamăgit profund. Atât prin acțiunile sale, cât și prin aroganța și cinismul mesajelor. Toate ieșirile sale la posturile TV, arătau mai mult a talkshow-uri decât interviuri a unei persoane cu gândire de stat. Însă ultima declarație, care a bulversat toată lumea, e pur și simplu odioasă. Să susții că orice om cu unele boli cronice e o povară, este pur și simplu depășirea oricăror limite. 

Mi-e greu să scriu aceste cuvinte. Mi-e greu să comentez. Mi-e rușine pentru cele spuse de el. Și mai ales că sunt spuse de un medic. 

Astăzi e cert un lucru, domnul Furtună trebuie să plece. Nu doar pentru declarațiile sale cu iz de goebbelsism, ci pentru că a gestionat cum nu se poate de prost situația pandemică de la noi. Nu cele 1074 persoane care au decedat cu COVID-19 au fost o povară pentru cei dragi lor, dar domnul Furtună este o povară pentru noi toți“, a conchis fosta ministră.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close