Politic

Un nou împrumut pentru Republica Moldova

Un nou împrumut pentru Republica Moldova. De data aceasta e vorba despre 70 milioane de Euro.

R. Moldova va împrumuta circa 70 milioane de Euro pentru a lupta cu pandemia de COVID-19. Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au decis să propună Parlamentului ratificarea Acordul-cadru de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. 

Pentru sistemul de sănătate vor fi alocate 40 milioane de euro, iar banii vor fi utilizați pentru a achiziționa echipamente medicale și a materiale consumabile, precum și pentru reabilitarea unităților medicale, mobilizarea de expertiză suplimentară pentru a asigura un răspuns de urgență la COVID-19.

Pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii vor fi destinate 30 milioane de euro, astfel încât acestea să păstreze locurile de muncă.

Termenul creditului pentru componenta sănătate este de 15 ani și, respectiv, șase ani pentru componenta întreprinderile micro, mici și mijlocii.

Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea Proiectului ”Răspuns de urgență la COVID-19 și suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii” a fost semnat pe data de 29 iulie 2020.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close