OrheiSocial

Expoziție de covoare autentice incluse în Lista UNESCO la Orhei

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene găzduiește o expoziție de covoare autentice incluse în Lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității.

În contextul agendei de acțiuni privind celebrarea celei de a 29-a aniversări a Independenței Republicii Moldova dar și a Reuniunii de nivel înalt consacrată celebrării a 25 de ani a celei de a patra Conferințe mondiale privind femeile CSW64, în incinta ministerului a fost inaugurată o expoziție de covoare tradiționale.

Expoziția respectivă este organizată în colaborare cu reprezentanții de la Complexul de Meşteşuguri “Artă Rustică”, cu sprijinul Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală și se va desfășura până pe data de 24 septembrie. 

La evenimentul de lansare, au participat reprezentanții ministerului, meșterul popular Ecaterina Popescu, colecționarul și deținătorul recordului Guiness Petru Costin și maestrul în artă Mihai Potârniche.

În deschiderea evenimentului, ministrul Oleg Țulea a mulțumit corpului diplomatic pentru participare activă în cadrul proiectelor culturale desfășurate de către minister cu prilejul Zilei Independenței și Sărbătorii naționale „Limba noastră cea română”.

De asemenea, șeful diplomației moldovene a conferit brevetul „Meritul diplomatic” și diplome de onoare unor diplomați din cadrul ministerului și misiunilor diplomatice și oficiilor consulare peste hotarele țării, pentru merite profesionale în perioada de la începutul crizei pandemice.

RUSTIC ART are locația în Clișova-nouă, comuna Ciocâltei, raionul Orhei.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker