Social

Republica Moldova, pe locul 22 la nivel global după nivelul mortalității de COVID-19 de risc”

Republica Moldova, pe locul 22 la nivel global după nivelul mortalității de COVID-19 de risc”

Republica Moldova se află pe locul 22 la nivel mondial în privința morbidității provocate de Covid-19. Potrivit unimedia.info, anunțul a fost făcut de șeful ANSP, Niclae Furtună în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.

„La nivel global, după mortalitate totală, Republica Moldova este pe locul 22. Înaintea țării noastre sunt Belgia, Spania, Marea Britanie, Chile, Brazilia, Mexic, Franța, Olanda, Irlanda. Acolo sunt sisteme de sănătate pentru care noi trebuie mult să aspirăm. Speciliaștii din terapia intensivă chiar fac un miracol”, susține Nicolae Furtună.

Potrivit epidemiologului-șef, numărul mare de decese în țară se explică prin faptul că persoanele care au pierdut lupta cu noul coronavirus au avut cel puțin o comorbiditate.

„Comorbiditatea și Covid-19 sunt antagoniști. 99% au avut cel puțin o comorbiditate, 70% a avut două comorbidități. Printre comorbidități se numără patologia cardiovasculară, diabetul zaharat și persoanele cu obezitate.

În cazurile de decese provocate de Covid-19, 1/3 dintre persoane au grad diferit de obezitate. În toată lumea, Covidul a luat viața celor care și așa se chinuiau, oameni cu diverse boli în stadii terminale”, a conchis Furtună.

Amintim că de la începutul pandemiei şi până la 07 septembrie în Republica Moldova peste 40 de mii de oameni s-au infectat cu Covid -19 dintre care 1074 au decedat.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close