Evenimente

Rezultatele Proiectului „East Climat”

Circa 18 comunități, care fac parte din Parcul Național Orhei, pe parcursul a 3 ani, au beneficiat de sisteme inovatoare de management a pășunilor și pădurilor publice din regiune, în cadrul Proiectului „Climat East”, relatează www.or.md.

Iar la 4 aprilie c., la o întrunire a reprezentanţilor APL din raion, cu participarea unor oficialități din partea Delegaţiei Uniunii Europene, PNUD-Moldova, Ministerului Mediului şi administraţiei raionului au fost prezentate rezultatele acestor activităţi. Astfel, cu sprijinul Uniunii Europene, au fost reabilitate circa 500 ha de pășune și au fost împădurite peste 150 ha de terenuri degradate și neproductive. De asemenea, mai mult de 100 de reprezentanți ai autorităților publice locale și ai sectorului privat au fost instruiți pentru a înțelege mai bine efectele schimbărilor climatice asupra pășunilor și pădurilor.

Pentru a asigura durabilitatea proiectului, au fost oferite echipamente agricole pentru întreținerea pășunilor și pădurilor comunitare.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker