RezinaSocial

Grădiniţa “Leagănul copilăriei” este gata să-şi redeschidă uşile în condiţii de siguranţă

Grădiniţa “Leagănul copilăriei” este gata să-şi redeschidă uşile în condiţii de siguranţă.

 Redeschiderea grădinițelor din orașul Rezina

În legătură cu starea de urgență în sănătate publică declarată în țară din cauza virusului Covid -19, pentru a preveni infectarea copiilor și a cadrelor didactice activitatea instituțiilor școlare și preșcolare a fost sistată în luna martie 2020.

La moment, se lucrează la capitolul redeschiderii grădinițelor în condițiile în care să fie respectat Raportul de evaluare și Planul de acțiuni coordonat între angajat și angajați, care prevede redeschiderea grădinițelor treptat cu respectarea tuturor condițiilor de prevenire a infectării cu Covid-19, anunţă Primăria Rezina într-o notă informativă publicată pe Facebook.

Urmează a fi instituționalizați doar copiii cu vârsta cuprinsă între 4-7 ani ai căror ambii părinți sunt angajați, conform certificatului prezentat de la locul de muncă al părinților.

Grădinița nr. 5 ”Bucuria” și grădinița nr.1 ”Leagănul copilăriei” întrunesc toate condițiile cerute prin Raportul de evaluare pentru a fi redeschise. Săptămâna aceasta, începând de Luni, 07 septembrie 2020, ora 12.00 urmează instruirea cadrele didactice de către Centrul de Sănătate Publică despre modul de activitate a cadrelor didactice din instituțiile preșcolare pe perioada de pandemie și trecerea comisiei medicale a angajaților din instituții conform programărilor.

Grădinița nr.6 ” Cocoșelul de Aur” își reia activitatea imediat după ce cadrele didactice trec comisia medicală programată și instruirea cadrelor didactice în cadrul seminarului organizat de Centrul de Sănătate Publică. În paralel, pe teritoriul grădiniței vor avea loc lucrări de reparație capitală a acoperișului și pavajului din jurul grădiniței. Aceste lucrări de reparație nu vor afecta activitatea grădiniței.

Grădinița nr. 2 ”Andrieș”, blocul alimentar intră în reparație cu suportul Fondului Investițiilor Sociale din Moldova, astfel nu v-a fi posibil de asigurat copiii cu produse alimentare. Din acest motiv, grădinița nr.2, urmează a fi redeschisă la finele lunii octombrie 2020.

Toate lucrările de reparație se fac cu suportul financiar din partea Guvernului României prin Fondul de Investiții Sociale din Moldova și contribuția Primăriei orașului Rezina de 1 milion de lei.

Toate procedurile sunt organizate de Fondul de Investiții Sociale din Moldova cu care Primăria orașului Rezina este partener de proiect. Lucrările au fost stopate din cauza declarării în toată țara stare de urgență în sănătate publică.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close