Evenimente

API va monitoriza angajamentele Acordului de Asociere cu UE în sfera mass-media

Timp de 12 luni, experții Asociației Presei Independente (API) vor evalua gradul de realizare a prevederilor care vizează mass-media din Planul de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova cu Uniunea Europeană pentru perioada 2014-2018 și din Programul de activitate a Guvernului Republicii Moldova pentru perioada 2016-2018, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al API, se va monitoriza racordarea legislației naționale în domeniul mass-media la actele normative ale UE și îndeplinirea de către autorități a angajamentelor asumate prin Acordul de asociere cu UE la capitolul „Cooperarea în domeniul culturii, politicii audiovizuale și mass-media”, dar şi „Mass-media” din Programul de activitate al Guvernului Republicii Moldova pentru perioada 2016-2018.

Experţii vor evalua și dacă autoritățile Republicii Moldova țin cont de recomandările în domeniul mass-media incluse în rezoluțiile și directivele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Parlamentului European, Comisiei Europene, Consiliului ONU pentru Drepturile Omului în cadrul exercițiului Evaluarea Periodică Universală (UPR).

Până în martie 2018, API va elabora și va prezenta public patru rapoarte trimestriale de monitorizare, care vor conţine şi unele recomandări pentru autorităţi în scopul realizării mai eficiente a angajamentelor în domeniul mass-media, asumate la nivel european.

Monitorizarea se desfășoară în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţilor mass-media independente, promovarea valorilor şi standardelor europene şi campania media împotriva informației false şi tendenţioase”, sprijinit de programul FHI 360 „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova”.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker