RezinaSocial

Strada Păcii din Rezina va fi reabilitată capital până la Hramul oraşului

Strada Păcii din Rezina va fi reabilitată capital până la Hramul oraşului

Strada Păcii din Rezina va fi reabilitată capital până la Hramul oraşului

După mai mult de trei decenii, a ajuns rândul să fie reparată şi strada Păcii din Rezina.

Luni compania „Genesis international” a demarat lucrările, estimate conform contractului la circa 5 mil. lei.

În cadrul licitaţiei compania dată s-a angajat să efectueze lucrările preconizate contra sumei de  4 mil. 670 mii lei. Astfel Primăria s-a ales doar la acest obiect cu o economie de peste 380 mii lei.

După cum ne-a relatat Ion Ciorbă, responsabil tehnic de acest obiect, firma antreprenoare urmează să frezeze stratul de asfalt de la suprafaţă pe mai mult de 11 mii m2, pe care apoi vor fi aşternute două straturi de asfalt de câte 4 cm. Bordurile, majoritatea cărora sunt într-o stare satisfăcătoare, vor fi schimbate numai pe o distanţă de vre-o 50 de metri şi vor fi instalate borduri noi pe alţi 50 de metri, unde în prezent lipsesc. 

Primarul or. Rezina, Simion Tatarov: „Asfaltul frezat rămâne în curţile blocurilor locative. Am convenit cu locuitorii că îl vor folosi pentru amenajarea locurilor de parcare a automobilelor”.

De asemenea urmează să fie curăţate trotuarele, ca apoi să fie renovate cu un strat de asfalt de 3 cm.

Primarul Simion Tatarov a mai adăugat, că contractul pe acest obiect cu „Genesis international” SRL a fost încheiat pe doi ani, pentru că bugetul oraşului pentru 2020 nu este în stare să acopere integral aceste cheltuieli.

Dar toate lucrările, după cum ne-a promis administratorul firmei antreprenoare, Vitalie Mrug, vor fi efectuate toamna curentă, până cel târziu la Hramul oraşului, 14 octombrie.

Reporter „C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker