OrheiPolitic

A mințit Șor când spunea că se află în Moldova, dar nu în Israel sau a mințit Israelul când a refuzat să-l extrădeze în Moldova

A mințit Șor când spunea că se află în Moldova, dar nu în Israel sau a mințit Israelul când a refuzat să-l extrădeze în Moldova 

Afirmațiile din trecut ale fostului primar de Orhei, deputatului Ilan Șor, că nu a părăsit Moldova și nu se află în Israel au fost contrazise joi de procurorul general Alexandr Stoiangolo.

Potrivit lui Stoianoglo, încă în anul trecut procuratura R. Moldova a solicitat extrădarea lui Șor din Israel, dar a primit răspuns că Israelul nu își extrădează cetățenii, relatează radioorhei.info. 

Amintim că imediat după renunțarea la putere a PD și a lui Vladimir Plahotniuc și plecarea acestuia din țară, a dispărut și Ilan Șor. În iunie trecut, acesta declara că nu a părăsit R. Moldova, iar în martie curent susținea că nu se află în Israel. Faptul că Șor a fugit din țară a fost contrazis în repetate rânduri și de vice-președinta Partidului Șor, Marina Tauber.

Ilan Șor este unul din figuranții centrali în dosarul numit generic ”furtul miliardului”. Acesta a fost condamnat în 2017 de prima instanță la 7,6 ani de închisoare, dar s-a aflat în libertate și chiar a ajuns deputat.

Curtea de Apel Cișinău, apoi și cea din Cahul de trei ani tărăgănează pronunțarea sentinței definitive în acest caz.

Mai mulți experți au afirmat că această tergiversare se datora parteneriatului dintre Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc, ultimul la fel fiind acuzat de implicare în dosarul ”furtul miliardului”.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close