OrheiPolitic

A mințit Șor când spunea că se află în Moldova, dar nu în Israel sau a mințit Israelul când a refuzat să-l extrădeze în Moldova

A mințit Șor când spunea că se află în Moldova, dar nu în Israel sau a mințit Israelul când a refuzat să-l extrădeze în Moldova 

Afirmațiile din trecut ale fostului primar de Orhei, deputatului Ilan Șor, că nu a părăsit Moldova și nu se află în Israel au fost contrazise joi de procurorul general Alexandr Stoiangolo.

Potrivit lui Stoianoglo, încă în anul trecut procuratura R. Moldova a solicitat extrădarea lui Șor din Israel, dar a primit răspuns că Israelul nu își extrădează cetățenii, relatează radioorhei.info. 

Amintim că imediat după renunțarea la putere a PD și a lui Vladimir Plahotniuc și plecarea acestuia din țară, a dispărut și Ilan Șor. În iunie trecut, acesta declara că nu a părăsit R. Moldova, iar în martie curent susținea că nu se află în Israel. Faptul că Șor a fugit din țară a fost contrazis în repetate rânduri și de vice-președinta Partidului Șor, Marina Tauber.

Ilan Șor este unul din figuranții centrali în dosarul numit generic ”furtul miliardului”. Acesta a fost condamnat în 2017 de prima instanță la 7,6 ani de închisoare, dar s-a aflat în libertate și chiar a ajuns deputat.

Curtea de Apel Cișinău, apoi și cea din Cahul de trei ani tărăgănează pronunțarea sentinței definitive în acest caz.

Mai mulți experți au afirmat că această tergiversare se datora parteneriatului dintre Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc, ultimul la fel fiind acuzat de implicare în dosarul ”furtul miliardului”.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker