Politic

Dodon admite DEMITEREA fostului său consilier

Zilele lui Ion Chicu în fruntea Executivului sunt numărate. Dodon admite DEMITEREA fostului său consilier

Președintele Igor Dodon recunoaște că Guvernul Chicu ar putea fi demis, pentru ca să poată fi provocate alegeri parlamentare anticipate. Totuși, pentru ca acest lucru să se întâmple, PSRM și PAS trebuie să ajungă la o înțelegere de pricipiu la acest subiect, relatează ziarulnational.md

Igor Dodon admite următoarele scenarii pentru provocarea anticipatelor – când deputații nu adoptă legi timp de 90 de zile, precum și prin demisia premierului.

„Eu cred că ambele scenarii sunt reale și totul depinde de poziția a doi actori politici importanți – de PSRM, socialiști-Dodon, și de Maia Sandu-PAS. În sumă, acești doi actori, care vor fi în competiție electorală, cel puțin ca partide sunt cele mai importante, în sumă acești doi actori în actualul legislativ au peste 50 de mandate.

Dacă acești doi actori, tacit, fără a avea înțelegeri, fără a sta la o masă, își pun ca obiectiv să dizolve acest Parlament, iar eu am văzut că acest obiectiv și-l pun și foștii noștri parteneri de pe dreapta…

Și noi, obiectivul nostru, al meu și al socialiștilor, este să dizolvăm cât mai repede acest Parlament. Dacă noi ne punem acest obiectiv, la fel ca și cei de dreapta, atunci și primul scenariu, când nu se aprobă legi 90 de zile, și al doilea scenariu, când se demite guvernul singur sau prin moțiune de cenzură și nu se alege alt guvern, sunt realiste. O să mergem ferm pe aceste poziții”, a declarat Dodon, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close