Apropo

Igor Dodon – cancerul R.Moldova

Vreau să fac o mărturisire: îmi vine foarte, foarte greu să ortografiez numele personajului despre care intenționez să aduc vorbire. De aceea rog cititorii să accepte numele Iuda, acel Iuda care, acum două mii și ceva de ani, l-a trădat, pentru 30 de arginți, pe Domnul nostru Iisus Hristos. 

Și iată că peste  ani se mai naște un Iuda, de data aceasta la Sadova, Călărași. Din timpuri străvechi pe aceste locuri  au poposit voievozi însoțiți de călărași. Aveau menirea să apere Moldova de invazia străinilor. Pe drapelul orașului este înfățișat un neînfricat călăreț, care în orice moment este gata să se avânte în luptă, pentru a-și apăra Țara. 

Dar ce face acest Iuda, contemporanul nostru? E dispus să închine această fâșie de Țară moscalului cu tot cu stră-strănepoții lui! Și acționează în cunoștință de cauză! Insistent.  În depline facultăți mintale.

Să fii groparul propriului popor este de-a dreptul inexplicabil. Să susții cu tot dinadinsul un regim criminal, faptele căruia au fost demonstrate, grație timpurilor noi care au permis accesul la cele mai tăinuite cu strășnicie arhive, înseamnă că faci parte din el, să-i aprobi atrocitățile, să-l aplauzi. Istoria pentru el nu înseamnă absolut nimic.

În ce hal au putut să spele mințile oamenilor acest regim condamnat la dispariție pentru vecie? Și, culmea, mai are și mulți adepți.

În Dicţionarul explicativ al limbii române nu există cuvintele potrivite care l-ar defini, l-ar descrie pe individul ce apare de ceva timp aproape zilnic la toate posturile de radio și TV, pe toate rețelele de socializare. Eu, cel puțin, nu le găsesc. Este un adevărat accident în istoria poporului nostru, un dezastru.

Va rămâne în memoria colectivă ca un demolator, distrugător, dușman al propriului popor, din seva căruia își trage seminția. Cu ce greutăți au fost redobândite valorile noastre naționale, cu ce jertfe! Și se ivește un Iuda, care le șterge cu buretele pe toate, le dă cu copita (iertată să-mi fie cacofonia, dar şi expresia – alta mai potrivită nu pot găsi). O face deliberat, conștient, nesilit de nimeni. Mă tot întreb: ce mamă l-a născut, cum l-a educat, în ce spirit, cum de n-a întrezărit la el respectivele devieri curat dușmane? Că doar nu peste noapte s-a trezit cu această ură față de neamul străbun. Răspunsul mi l-a oferit un parlamentar de la București: banii, doamnă, banii, bată-i vina! Și n-au fost doar 30 de arginți! Pe bani grei s-a vândut. Asta-i! Avariția nu cunoaște scrupule. Și nici limite! Pentru bani e gata să-și vândă și mamă, și copiii, și Țară!

Se apropie sfintele sărbători Pascale. Sigur, se va duce şi el la biserică și se va închina, să-l vadă poporul. Dar cui, mă întreb? Cărui Dumnezeu? Poartă el ceva sfânt în inima-i de lichea? Am aflat cu stupoare că a și plecat la Ierusalim să aducă de acolo focul haric.

Trădarea și dragostea de neam sunt lucruri incompatibile! Se exclud de la sine.  De aceea merită și toată desconsiderarea noastră! Va fi pentru vecie țintuit la stâlpul infamiei și osândit la cele mai grele și de ocară vorbe! Va primi după faptă și răsplata! Istoria nu uită! Și nici nu iartă! Mai rău e că pentru greșelile părinților plătesc copiii, care n-au nicio vină că s-au născut din tată trădător de Țară și neam. Sigur că-și vor pune niște întrebări când vor crește, că doar învață de la bunica LIMBA ROMÂNĂ, iar studiile și le fac la cel mai prestigios liceu, unde se predă  ISTORIA ROMÂNILOR!

Cine ar fi în stare să-l oprească pe acest cancer existent acum în trupul Republicii Moldova?

Cine să-i amintească ce a pățit Iuda după ce a realizat că l-a trădat pe Iisus și l-a dat pe mâna călăilor?

Sau punct. Și de la capăt?

Cancerul depistat la timp poate fi extirpat!

Foto simbol. Sursa: sic.md

 

                                                                 

                                                                                                              Viorica  Morăraş, Iaşi, aprilie, 2017            

 

        

       

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker