OrheiPoliticRezina

Numărul de alegători din raionul Orhei înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor a scăzut ușor față de anii precedenți

Numărul de alegători din raionul Orhei înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor a scăzut ușor față de anii precedenți

Comisia Electorală Centrală a dat azi publicității datele privind numărul de votanți înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor.

Potrivit sursei citate la 2 septembrie 2020 în raionul Orhei numărul alegătorilor era de 99607 de persoane. Această cifră este în scădere ușoară cu cea anunțată acum 4 ani, în preajma alegerilor prezidențiale din 2016, când în raionul Orhei în același registru erau incluse 101035 de persoane.

În urmă cu 4 ani, la urnele de vor în alegerile prezidențiale s-au prezentat cca 43,1 mii alegători. Cu un an în urmă, la alegerile locale din 2019, pentru a-și exprima votul au venit 47,3 mii alegători.

Electorala 2020

Câți alegători sunt înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor

Comisia Electorală Centrală a mediatizat numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor, la data de 2 septembrie 2020.  

Din numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor – 3290312 persoane2810689 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II.

Potrivit surse citate, în raionul Orhei sunt înregistrați 99607 alegători, în raionul Telenești – 55655, Rezina – 38246 și Șoldănești – 32729 alegători.

Diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării (230384 de persoane) și cetățenii cu drept de vot având domiciliul înregistrat în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova (249239).

Potrivit datelor oficiciale, în listele electorale pentru alegerile parlamentare din februarie 2019 au fost înscriși 2893573 alegători, iar în listele suplimentare completate în ziua scrutinului – încă 155570 alegători. Rata participării cetăețnilor cu drept de vot la alegeri a fost de 50,57 %.

Alegerile prezidențiale din acest an vor avea loc pe 1 noiembrie.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker