SocialTelenești

Noul an școlar în școli complet renovate

Noul an școlar în școli complet renovate.

Circa 3000 de copii au revenit în acest an în patru instituțiile de învățământ renovate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM). Printre acestea și Gimnaziul „Mihai Eminescu” din or. Telenești, relatează mecc.gov.md

În aceste instituții au fost instalate rețele noi de apă și canalizare, rețele electrice, de ventilare, sisteme de încălzire, ferestre și căi de acces pentru copii cu nevoi speciale.

A fost reparat interiorul, exteriorul clădirilor, inclusiv blocurile sanitare.  În unele cazuri, s-a făcut termoizolarea fațadelor și s-au reparat acoperișurile. De asemenea, au fost instalate detectoare de incendiu și a fost amenajat teritoriul.

Școlile respective au fost dotate cu mobilier nou, echipamente pentru laboratoarele de fizică/chimie și tehnică de calcul.

Redeschiderea școlilor după renovare are loc în cadrul campaniei „Orice copil merită o școală mai bună” a Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”. Fiecare dintre școlile reabilitate a beneficiat de investiții în sumă de 8-12 mln de lei.

Noul an școlar în școli complet renovate
Foto: mecc.gov.md
Noul an școlar în școli complet renovate
Foto: mecc.gov.md
Noul an școlar în școli complet renovate
Foto: mecc.gov.md

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close