Politic

75 mln lei: atât va costa referendumul iniţiat de preşedintele I.Dodon

Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea referendumului republican consultativ iniţiat de preşedintele Igor Dodon şi preconizat pentru 24 septembrie 2017. Potrivit CEC, cheltuielile pentru această acţiune vor constitui aproape 75 mln lei.

Igor Dodon vrea ca cetăţenii să răspundă în cadrul referendumului la patru întrebări formulate chiar de el: „Susţineţi abrogarea legii miliardului, care pune miliardul pe spatele cetăţenilor? Susţineţi acordarea preşedintelui Republicii Moldova a drepturilor constituţionale suplimentare privind dizolvarea Parlamentului şi anunţarea alegerilor anticipate? Susţineţi reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 71? Susţineţi studierea în instituţiile de învăţământ a disciplinei „Istoria Moldovei”?”

Dacă electoratul va răspunde cu „DA” la a doua întrebare, atunci vor urma alegeri anticipate, a anunțat şeful statului.

Hotărârea CEC se înaintează Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova în vederea asigurării mijloacelor financiare necesare organizării și desfășurării referendumului.

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat la un post de televiziune: „Guvernul nu are de gând să finanţeze acest referendum, pentru că este vorba de 60-70 milioane de lei. Vreau să vă spun că o majorare cu 20 la sută pentru cadrele non-didactice din învăţământ, care într-adevăr au salarii foarte mici, reprezintă suma de 60-70 de milioane (de lei). Dacă noi identificăm aceşti bani în bugetul statului, atunci eu cu mai multă plăcere aş orienta aceşti bani spre a plăti salarii cadrelor non-didactice”.

În replică, Igor Dodon a declarat pentru www.deschide.md: “Vă temeți! Eu voi găsi bani pentru referendum…”

Foto simbol. Sursa: realitatea. md

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker