Politic

Fracţiunea PD creşte ca pe drojdii: Încă şase transfugi aderă la partidul lui Plahotniuc

Șase deputați foști liberal-democrați au aderat luni, 10 aprilie, la Partidul Democrat. Este vorba de Nae-Simion Pleșca, Vladimir Hotineanu, Ion Balan, Nicolae Juravschi, Petru Știrbate și Angel Agache.

Anunțul a fost făcut de speakerul Andrian Candu, după ședința de luni a parti-dului din care face parte.

Astfel, după adera-rea recentă a celor 14 deputați foști comuniști la PD, fracțiunea parlamentară a acestui partid a ajuns să numere 40 de deputați, deși după alegerile din 2014 avea 19.

Andrian Candu a declarat că, după decizia celor șase deputați, sunt suficiente voturi în Parlament, „peste 50”, pentru a vota proiectul de lege privind schimbarea sistemului de vot în unul uninominal.

Și chiar dacă unii exponenți ai PD ar fi propus ca acest proiect să fie deja votat în prima lectură, Candu a zis că a insistat ca să vină avizul de la Comisia de la Veneția și să mai fie organizate dezbateri la Parlament în această chestuine, fiindcă în cadrul acestora ar fi oferite „idei interesante” și „soluții” la unele probleme nedezvoltate în proiectul democraților.

În imagine: Petru Ştirbate, deputat din Orhei (în stânga) şi Angel Agache, deputat din Teleneşti.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker