Politic

De pe muntele Athos, direct la ședință. Evident, fără carantină.

De pe muntele Athos, direct la ședință. Evident, fără carantină.

Prima zi de lucru dupa 5 zile de odihnă, aduce cu sine și ședința a conducerii țării. Timp de 5 zile, Ion Chicu a reușit să facă nunta fiului său, iar în plină pandemie, Igor Dodon a plecat într-o vacanță pe Muntele Athos. 

Igor Dodon a revenit de pe Athos fără a intra în carantină și a apărut la ședința săptămânală a conducerii statului. Principalele teme:

Redeschiderea școlilor.

„S-a reluat procesul de învățământ. Din cele 1252 de școli din Republica Moldova, fizic nu s-au deschis doar 19, dar și acelea încep procesul de instruire la distanță. Toate instituțiile și-au reluat activitatea”, spune Igor Dodon.

Majorarea salariilor personalului medical.

De astăzi începe prima etapă de majorare a salariilor cu 30% pentru cei 40 de mii de angajați ai sistemului medical din Republica Moldova”

Regimul de autoizolare la intrarea în țară.

De astăzi cetățenii din Republica Moldova care revin din țările care nu sunt incluse în țările cu zona roșie pot să revină fără să stea în carantină, cum este Rusia, Italia, Grecia, Turcia și altele. Rămân în listă țările vecine, România și Ucraina”, a mai declarat șeful statului.

Alegerile prezidențiale din noiembrie.

„De astăzi se dă start proceselor electorale pentru alegerile prezidențiale. De la 1 la 11 sep, candidații pot să inițieze grupurile de inițiativă de colectare a semnăturilor.

Mă adresez către toți candidații, vă chem la corectitudine, autoritățile vor asigura un proces democratic si transparent. Înâelegem lupta politica, mă adresez să fim corecți și să nu trecem limita legala și noi vom asigura ca acest proces să fie democratic”, a mai spus Igor Dodon care a îndemnat partenerii externi ai Moldovei și de la Est, și de la Vest să delege observatori la aceste alegeri

Sursa
zdg.md
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close