Politic

De pe muntele Athos, direct la ședință. Evident, fără carantină.

De pe muntele Athos, direct la ședință. Evident, fără carantină.

Prima zi de lucru dupa 5 zile de odihnă, aduce cu sine și ședința a conducerii țării. Timp de 5 zile, Ion Chicu a reușit să facă nunta fiului său, iar în plină pandemie, Igor Dodon a plecat într-o vacanță pe Muntele Athos. 

Igor Dodon a revenit de pe Athos fără a intra în carantină și a apărut la ședința săptămânală a conducerii statului. Principalele teme:

Redeschiderea școlilor.

„S-a reluat procesul de învățământ. Din cele 1252 de școli din Republica Moldova, fizic nu s-au deschis doar 19, dar și acelea încep procesul de instruire la distanță. Toate instituțiile și-au reluat activitatea”, spune Igor Dodon.

Majorarea salariilor personalului medical.

De astăzi începe prima etapă de majorare a salariilor cu 30% pentru cei 40 de mii de angajați ai sistemului medical din Republica Moldova”

Regimul de autoizolare la intrarea în țară.

De astăzi cetățenii din Republica Moldova care revin din țările care nu sunt incluse în țările cu zona roșie pot să revină fără să stea în carantină, cum este Rusia, Italia, Grecia, Turcia și altele. Rămân în listă țările vecine, România și Ucraina”, a mai declarat șeful statului.

Alegerile prezidențiale din noiembrie.

„De astăzi se dă start proceselor electorale pentru alegerile prezidențiale. De la 1 la 11 sep, candidații pot să inițieze grupurile de inițiativă de colectare a semnăturilor.

Mă adresez către toți candidații, vă chem la corectitudine, autoritățile vor asigura un proces democratic si transparent. Înâelegem lupta politica, mă adresez să fim corecți și să nu trecem limita legala și noi vom asigura ca acest proces să fie democratic”, a mai spus Igor Dodon care a îndemnat partenerii externi ai Moldovei și de la Est, și de la Vest să delege observatori la aceste alegeri

Sursa
zdg.md
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker