Evenimente

Un centru de informare al UE a fost deschis şi la Orhei

Centre de Informare ale Uniunii Europene (CIUE) au fost deschise în cadrul Bibliotecii Publice Orășenești din Râșcani și Bibliotecii Publice Raionale „A. Donici” din Orhei.

„Este un eveniment important pentru locuitorii ambelor localități. UE va fi și mai aproape de localnici, acum și practic. Cu ajutorul platformei digitale la care vor avea acces, respectiv vor avea posibilitatea să valorifice din plin resursele oferite de Centrele de Informare ale UE, ce constituie o diversitate de informații din domenii  precum legislație, politică, hărți, materiale didactice și educative, precum și literatura artistică”, a menționat dna Urszula Pałłasz, șefa Secției Politică, Presă și Informare în cadrul Delegației UE în R.Moldova.

În cadrul noilor Centre de Informare ale UE găzduite de bibliotecile publice, elevii și studenţii, specialişti din diverse domenii, precum și publicul larg vor putea accesa materiale oferite gratuit de către Biroul de Publicaţii al UE, cu sediul la Luxemburg (eubookshop.eu). Mai mult decât atât, doritorii vor  avea acces la informaţii şi literatură de specialitate, cum ar fi, istoria UE, drepturile omului, benzi desenate, materiale didactice pentru copii, reviste de specialitate, tratate internaționale, hărți, etc.

Deschiderea noilor CIUE a fost posibilă în cadrul programului-pilot lansat în parteneriat cu rețeaua „Novateca”. Această colaborare contribuie suplimentar la modernizarea bibliotecilor publice din Republica Moldova, în beneficiul cât mai multor cetățeni ai țării.

La moment, în R.Moldova activează deja 20 de Centre de Informare ale Uniunii Europene.

Irina Draguțanu

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker