Social

”Pâinea vieții” părintelui Sergiu Aga

Părintele Sergiu Aga, parohul bisericii ”Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei s-a întors de la Târgu-Neamț cu trofeul special al Galei Internaționale a Premiilor de Excelență „DEMOS T.N.” Preotul de la Orhei a fost premiat pentru promovarea activă a ortodoxiei şi a valorilor acesteia.

Iar una dintre primele valori ale ortodoxiei este milostenia.

În cadrul Campaniei de Paşti „Pâinea Vieţii”, părintele Sergiu Aga, împreună cu voluntarii Asociaţiei Umanitare „Filantropia Creştină”, care activează pe lângă parohie, colectează produse alimentare, pe care le distribuie persoanelor social-defavorizate:  

”Voluntarii noştri au venit cu această idee acum câțiva ani, înainte de sărbătorile pascale. Esența acțiunii este simplă: cei milostivi pot depune alimentele într-o boxă special amenajată în unul din magazinele mari din oraș. De cele mai dese ori rolul de partener îl exercită magazinul „Fagur” din str. Eminescu din Orhei. Mai apoi produsele sunt ambalate în pachete și saci, pe care îi distribuim copiilor orfani, celor crescuţi de un singur părinte sau de bunici, mamelor văduve, bătrânilor solitari şi familiilor sărace. De regulă, adunăm până la o tonă de produse. Este o milostenie adevărată, care apropie creștinii unul de altul ca frați și surori întru Hristos”, ne-a relatat părintele Sergiu.

Campania ”Pâinea Vieții” este doar una din inițiativele filantropice notorii organizate de către voluntarii și enoriașii parohiei respective în ultimii ani, care l-au făcut cunoscut pe părintele Sergiu Aga în spațiul românesc.

Părintele nu se sinchisește să vină în persoană la casele celor mai necăjiți cu sacul cu alimente în spate, iar cea mai mare mângâiere pentru sufletul său e când vede un copil bucuros că are de Înviere un cadou… ”Pâinea Vieții” pentru părintele Sergiu semnifică Lumina și Speranța, care le dă credința în Dumnezeu și pe care el, mijlocitor între Cel de Sus și oameni, le împrăștie precum semănătorul o sămânță destoinică în sol bun.                  

Ion Cernei                       

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker