Scrie știrea taSocial

Un proiect revoluționar de amenajare a curții liceului

Un proiect revoluționar  de amenajare a curții liceului

Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“ din mun. Orhei va beneficia de un proiect inedit pentru R. Moldova, un proiect de amenajare peisagistică, de resistematizare arhitectural panoramică a curții instituției de învățământ.

Astfel, Biroul de Proiectare „Casa Model“ a  eleborat proiectul, aprobat de către Consiliul Raional Orhei (finanțatorul principal), care va crea condiții de nivel internațional pentru elevii care urmează să-și desfășoare studiile în instituțiile preuniversitare.

Printre obiectivele care au stat la baza conceptului de proiect au fost crearea și amenajarea spațiului pentru poziționarea cantinei școlare și a șase „clase“ în aer liber, separate prin acces și bazate pe principiul respectării distanței sociale și a recomandărilor medicilor epidemiologi, în contextul diminuării riscului de răspândire a coronavirusului de tip nou COVID-19.

O provocare pentru echipa de proiectanți a fost și redarea unui aspect unic, crearea unei atmosfere integră a complexului instituțional, ținând cont de faptul că până în 2020, edificiile au găzduit două instituții de învățământ diferite. Prima fiind Gimnaziul „Mihai Eminescu“, iar cea din urmă Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“ Orhei.

Proiect Pilot

Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din mun. Orhei va beneficia de un proiect inedit pentru R. Moldova, un proiect de amenajare peisagistică, de resistematizare arhitectural panoramică a curții instituției de învățământ. Astfel, Biroul de Proiectare „Casa Model” vă prezintă proiectul aprobat de către Consiliul Raional Orhei, finanțatorul principal al proiectului, care va crea condiții la nivel internațional pentru elevii ce urmează să-și desfășoare studiile. Obiectivele primordiale care au stat la baza conturării conceptului țin de crearea și amenajarea spațiilor pentru amplasarea cantinei școlare și a șase „clase în aer liber”, separate prin acces și bazate pe principiul respectării distanței sociale și a recomandărilor medicilor epidemiologi, în contextul diminuării riscului de răspândire a virusului de tip nou COVID-19. O provocare pentru echipa de proiectare a fost redarea unui aspect unic, crearea unei atmosfere integră a complexului instituțional, ținând cont de faptul că până în 2020, edificiile au găzduit două instituții de învățământ diferite, prima fiind Gimnaziul „Mihai Eminescu”, iar cea din urmă Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Orhei.Cu Doamne ajută și într-un ceas bun. Cu mult drag,echipa Biroul de Proiectare „Casa Model”.

Опубликовано CasaModel Среда, 26 августа 2020 г.

Pavel Cucuruzan, architect

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close