Social

Câţi bani vin, de fapt, de la Chişinău pentru drumurile din Orhei

Suma de aproape 3 milioane de lei, alocată din bugetul de stat pentru reparația drumurilor din orașul Orhei, ar fi mai mică decât se aştepta. Despre aceasta s-a vorbit în cadrul şedinţei Consiliului Orășenesc (CO) Orhei din săptămâna trecută, înainte de aprobarea  deciziei corespunzătoare, relatează www.radioorhei.info.

Consilierul Vitalie Colun a amintit că în anul 2014 în Orhei locuiau 33 mii de persoane, sugerând astfel că, dacă banii se repartizează după numărul de locuitori, suma ar trebui să fie mai mare. Viceprimarul responsabil de probleme economice, Viorel Dandara, a declarat că autorităţile orăşeneşti s-au adresat din această cauză la autorităţile centrale, dar au primit răspuns că în calcul se ia doar populația prezentă în localitate, nu şi cea plecată  peste hotare.

Amintim că, după recentele modificări ale Bugetului de stat, a fost  anunțat că primăriile și consiliile raionale vor primi, în acest an, peste 735 de milioane de lei pentru reparaţia şi întreţinerea drumurilor locale. Potrivit modificărilor privind repartizarea Fondului rutier, consiliile raionale ar urma să primească 350 de milioane de lei, ceea ce reprezintă, în medie, câte 110 mii de lei pentru un kilometru de drum de interes raional. În afară de aceasta, primăriile din republică trebuie să primească 386 de milioane de lei, ceea ce ar însemna câte aproximativ 115 mii de lei la o mie de locuitori.

Potrivit datelor Recensământului Locuințelor și Populației, care au fost făcute publice la sfârşitul lunii trecute, în orașul Orhei locuiesc peste 26 de mii de persoane.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker