Social

6 zile au rămas până la începerea noului an școlar. Cum vor decurge totuși orele?

6 zile au rămas până la începerea noului an școlar. Cum vor decurge totuși orele?

Primăria capitalei publică regulamentul de desfășurare a procesului de învățământ care a fost aprobat la Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului din 22 august. 

Astfel, potrivit comnunicatului, „în procesul de studii, elevii, profesorii, părinții, dar și alte părți implicate direct, vor ține cont de următoarele recomandări: 

 1. Vor respecta distanța de cel puțin 1,5 metri față de colegii din clasă, profesorii și alte persoane, în ograda școlii, la intrarea în școală, pe coridoare (vor urma indicatoarele), în clasă, la cantină, la blocul sanitar.
 2. Se vor așeza zilnic în aceeași bancă din clasă, păstrând distanța de 1,5 metri în spate și lateral, față de ceilalți colegi.
 3. Vor veni și vor pleca de la școală conform intervalelor de timp stabiliteevitând aglomerația, inclusiv în timpul verificării temperaturii corpului, dimineața.
 4. Își vor spăla mâinile cu apă și săpun sau vor folosi dezinfectant: după intrarea în școală, în clasă, înainte de pauza de masă, după tuse și strănuturi, înainte de aplicarea și după scoaterea măștii de protecție și la fiecare 2 ore.
 5. Nu vor folosi în comun rechizite școlare, telefoane mobile, tacâmuri, pahare sau alte lucruri care aparțin colegilor de clasă sau altor persoane.
 6. Vor urma regulile de igienă și protecție de pe posterele informative afișate în școală. Astfel, elevii vor fi mereu informați despre măsurile de prevenire a răspândirii virusului Covid-19.
 7. Vor purta mască de protecție, care va acoperi nasul și gura, atunci când nu poate fi respectată distanța fizică sau la indicația medicului.
 8. Nu vor face experimente în laboratoare, la lecțiile de chimie, fizică sau biologie.
 9. Vor face orele de educație fizică în aer liber, fără a folosi inventarul sportiv.
 10. Vor sta acasă și vor anunța medicul de familie, dacă vor avea simptome precum: temperatura corpului mai mare de 37 oC, tuse, scurgeri nazale, probleme respiratorii.
 11. În cazul în care se depistează că rezultatul testului la Covid-19 al elevului este pozitiv, părinții acestuia vor informa imediat dirigintele clasei.
 12. Vor respecta măsurile de protecție și igienă privind prevenirea răspândirii Covid-19, acasă și în locurile publice.
 13. Se recomandă tuturor elevilor să evite locurilor publice aglomerate

Chiar dacă a fost luată decizia de reluare a procesului de învățământ, Primăria amintește că decizia cu privire la deschiderea instituțiilor de învățământ în capitală, va fi luată de către fondator, adică Consiliul Municipal Chișinău, în baza avizelor ANSP și ANSA.

Sursa
zdg.md
Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close