Social

Covid-19 a pătruns în închisori. ANP raportează situația epidemiologică în penitenciare

Covid-19 a pătruns în închisori. ANP raportează situația epidemiologică în penitenciare

Administrația Națională a Penitenciarelor informează că la 25 august 2020 în cadrul sistemului penitenciar sunt înregistrate în rândul persoanelor private de libertate 20 cazuri active de Covid-19 și 14 cazuri aflate la etapa de recuperare, reltează unimedia.info.

 Persoanele private de libertate a căror teste au fost confirmate pozitiv au fost transferați în Secția boli infecțioase a Penitenciarului nr.16-Pruncul unde urmează tratament, în regim de izolare și administrat conform protocolului clinic national. Dintre acestea 19 pacienți prezintă forme ușoare ale bolii si 1 – de gravitate medie.

ANP precizează că Penitenciarul nr.16-Pruncul, întrunește condițiile expuse de Agenția Națională pentru Sănătate Publică pentru gestionarea cazurilor confirmate cu infecția Covid-19 în rândul persoanelor private de libertate.

Până în present, În rândul angajaților și a deținuților au fost efectuate 93 teste. Astfel, ANP informează că în perioada 11 martie – 25 august 2020 au fost înregistrate 68 cazuri cu infecția SarsCov-2 în rândul personalului penitenciar și 34 de cazuri Covid-19 în rândul persoanelor private de libertate.

Dintre ele 18 au fost în Penitenciarul nr.13-Chișinău, 15 – la Penitenciarul nr.17-Rezina și o persoană care a fost transferată din Ucraina. În perioada nominalizată în sistemul penitenciare nu a fost înregistrat nici un deces cauzat de infecția Covid-19.

ANP precizează că la moment penitenciarele sun asigurate cu medicamente pentru tratamentul Covid-19 antivirale, antipiretice, anticoagulante, consumabile, inclusiv echipamente de protecție, dezinfectanți pentru personal și persoanele private de libertate.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker