E timpul sa fii activRezina

Bugetarea participativă – o problemă pentru comuna Rezina?

Bugetarea participativă – o problemă pentru comuna Rezina?

Zilele trecute, AO ADR „Habitat”, cu susținerea AO ”Expert-Grup” și IRPE, a demarat instruirile Coaliției Locale pentru transparența bugetară și a reprezentanților primăriei orașului Rezina.

În cuvântul de salut în cadrul întrunirii, primarul de Rezina, Simion Tatarov, s-a referit la importanța principiilor bugetării participative pentru dezvoltarea orașului și soluționarea problemelor acute cu care se confruntă cetățenii.

Directorul executiv al AO ADR ”Habitat”, Valeriu Rusu, formator și coordonator de proiect pentru Regiunea de Dezvoltare Centru a prezentat tema ”Atitudinea și gândirea pro-activă – paradigmă avansată de a gestiona eficient etapele procesului bugetar în mod participativ”, iar  Angela Buliga, formatoare în cadrul acestui proiect și-a axat prelegerea pe metodele și tehnicile eficiente de implicare și participare a cetățenilor în exercițiul bugetar, esența bugetării participative orientate pe drepturile omului și egalitatea de gen”.

Cu o experiență separată de organizare a cetățenilor în vederea participării în etapele procesului bugetar a venit Tatiana Slivinskaia, contabilă în primăria orașului Rezina, responsabilă de bugetarea participativă în cadrul autorității publice locale. Dna Slivinskaia a accentuat că la moment atât cetățenii, cât și agenții economici din comună nu prea manifestă interes față de problemele formării și executării bugetului public. 

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova” este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung.


Bugetarea participativă - o problemă pentru comuna Rezina?
Bugetarea participativă - o problemă pentru comuna Rezina?
Bugetarea participativă - o problemă pentru comuna Rezina?
Bugetarea participativă - o problemă pentru comuna Rezina?

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close