E timpul sa fii activRezina

Bugetarea participativă – o problemă pentru comuna Rezina?

Bugetarea participativă – o problemă pentru comuna Rezina?

Zilele trecute, AO ADR „Habitat”, cu susținerea AO ”Expert-Grup” și IRPE, a demarat instruirile Coaliției Locale pentru transparența bugetară și a reprezentanților primăriei orașului Rezina.

În cuvântul de salut în cadrul întrunirii, primarul de Rezina, Simion Tatarov, s-a referit la importanța principiilor bugetării participative pentru dezvoltarea orașului și soluționarea problemelor acute cu care se confruntă cetățenii.

Directorul executiv al AO ADR ”Habitat”, Valeriu Rusu, formator și coordonator de proiect pentru Regiunea de Dezvoltare Centru a prezentat tema ”Atitudinea și gândirea pro-activă – paradigmă avansată de a gestiona eficient etapele procesului bugetar în mod participativ”, iar  Angela Buliga, formatoare în cadrul acestui proiect și-a axat prelegerea pe metodele și tehnicile eficiente de implicare și participare a cetățenilor în exercițiul bugetar, esența bugetării participative orientate pe drepturile omului și egalitatea de gen”.

Cu o experiență separată de organizare a cetățenilor în vederea participării în etapele procesului bugetar a venit Tatiana Slivinskaia, contabilă în primăria orașului Rezina, responsabilă de bugetarea participativă în cadrul autorității publice locale. Dna Slivinskaia a accentuat că la moment atât cetățenii, cât și agenții economici din comună nu prea manifestă interes față de problemele formării și executării bugetului public. 

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova” este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung.


Bugetarea participativă - o problemă pentru comuna Rezina?
Bugetarea participativă - o problemă pentru comuna Rezina?
Bugetarea participativă - o problemă pentru comuna Rezina?
Bugetarea participativă - o problemă pentru comuna Rezina?
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker