Scrie știrea taSocialTelenești

Camera Senzorială: metodă terapeutică de ultimă generație, care ajută copiii cu nevoi speciale din raionul Telenești

Camera Senzorială: metodă terapeutică de ultimă generație, care ajută copiii cu nevoi speciale din raionul Telenești 

Camera Senzorială: metodă terapeutică de ultimă generație, care ajută copiii cu nevoi speciale din raionul Telenești 

    Nu există durere mai mare pentru un părinte care își vede copilul neputincios, suferind. Mulți copii vin astfel pe lume, cu un bagaj de probleme medicale greu de gestionat, iar din acel moment drumul disperării începe: tratamente, specialiști, studii și metode de a face recuperarea, fie ea motorie, neuromotorie sau de multe alte feluri. O luptă care ține, de multe ori, o viață întreagă. Și pe parcursul căreia rarerori părinții sau copiii în cauză primesc vreo mână de ajutor, o gratuitate. Iată că există și excepții de la sistemul plin de lipsuri cu care ne-am obișnuit:

 Asociația Obștească Concordia a obținut un grant de la Fundația Est-Europeană cu suportul financiar al Guvernului Suediei și în parteneriat cu Consiliul Raional Telenești a amenajat o camera senzorială  pentru copiii cu nevoi speciale din raion.  Acesta reprezintă una dintre cele mai noi metode de terapie pentru recuperarea cpiilor cu CES, tulburări din spectru autist sau afecțiuni neurologice asociate cu diferite grade de retard psihic și motor, diverse fobii, dificultăți de adaptare, de relaționare, violență domestică, șoc posttraumatic, tulburări de dezvoltare.

Ce ne propunem prin stimulare senzorială?

Copiii cu tulburări de stimulare și integrare senzorială, in majoritatea timpului, nu se simt in siguranță. De cele mai multe ori, la provocari cotidiene, cum ar fi de pildă o simplă imbratișare, ei răspund într-o maniera ineficientă, iar feedback-ul va fi, din păcate, de cele mai multe ori, pe masură.

Astfel, pentru ei, am creat camera senzorială, care se dorește a fi un spațiu sigur, adaptat nevoilor fiecărui copil. Un loc în care își pot „incărca” aceste nevoi, într-un mod controlat, asistat de o persoană avizată, în care se pot liniști și-și pot liniști simțurile.

Fiecare copil care va opta pentru acest program va beneficia de un profil senzorial complex, bazat pe informații obținute din surse și contexte căt mai variate și de un plan individual de integrare senzorială. Materialele-stimul vor fi extrem de variate astfel încât să acopere cât mai mult din nevoile copilului, iar creativitatea și spontaneitatea vor fi încurajate de ambele părtți, atât copil, căt și terapeut.

Periodic se vor organiza și întălniri cu părinții, iar doritorii pot chiar experimenta beneficiile camerei senzoriale.

Vă așteptăm cu drag! Pentru a stabili o ședință de integrare și stimulare senzorială, contactați-ne și vom răspunde în scurt timp! Atenție! Doar după expirarea termenului de carantină Pandemică Covid-19

Veaceslav Roșca

Vă prezentăm  utilajele din camera senzorială:

Captură de ecran din 2020 08 25 la 11.25.58
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker