Evenimente

Oraşul Orhei a devenit municipiu

La 13 aprilie 2017 au intrat în vigoare prevederile Legii Nr. 248 din 03.11.2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 764-XV din 27 decembrie 2001 privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova, prin care oraşului Orhei, alături de alte 7 oraşe din R.Moldova, i s-a acordat statutul de municipiu.

Discuţiile privind schimbarea statutului orașelor Orhei, Cahul, Soroca și Ungheni au început încă în anul 2012. În iulie 2014, Parlamentul a votat în prima lectură proiectul respectiv de lege, în care se propunea ca acest statut să fie oferit de asemenea orașelor Edineţ, Hânceşti şi Străşeni. În lectura a doua acest proiect de Lege a fost votat la 03 noiembrie 2016. Astfel, statutul de municipiu a fost atribuit orașelor Chișinău, Bălți, Bender, Cahul, Ceadâr-Lunga, Comrat, Edineț, Hâncești, Orhei, Soroca, Strășeni, Tiraspol și Ungheni.

Graţie statutului de municipiu, acestor oraşe le vor rămâne 40% din suma impozitelor pe venit, de două ori mai mult decât celorlalte localităţi.

Reporter „C”

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker