OrheiPolitic

Cine și cum face politică la Orhei…

Cine și cum face politică la Orhei…

Mai multe surse de informație au mediatizat astăzi o declarație prin care  o parte din membrii Organizației Teritoriale Orhei a PDM anunță că au părăsit rândurile formațiunii.

Prezentându-se drept activiști de vază a partidului în raionul Orhei, consilieri locali, primari, semnatarii afirmă că s-au dezamăjit în politica promovată de Pavel Filip și apropiații săi de la conducerea partidului.

Am ajuns să luptăm în interiorul partidului în loc să facem lucruri bune”, declară semnatarii, mai menționând că își rezervă dreptul de a reveni în PDM după schimbarea conducerii și a președintelui formațiunii.

Unimedia.md scrie că nici Pavel Filip, nici Dumitru Diacov nu au răspuns la telefon pentru a oferi o reacție la această declarație.

Solicitat de CUVÂNTUL să comenteze pretențiile autorilor declarației, Tudor Golub, ex-lider al OT Orhei a PDM și ex-președinte al acestui raion a relalat: “În știrea de pe unimedia.info se spune că printre semnatarii declarației sunt președintele OT și vicepreședinți, dar și unii primari. 

Din câte cunosc, în martie a.c. au avut loc realegerile conducerii Organizatiei raionale PDM. Ion Frunze, dar si alti semnatari ai declaratiei nu mai sunt în organelle de conducere a acesteia. De fapt, în raionul Orhei PDM n-are nici un primar (cel de la Brăviceni se distanțase de partid încă prin decembrie 2019). 

Eu, mai bine de 15 luni nu sunt implicat în nici un fel in activități politice. Îmi vine greu să ma expun asupra raționalmentelor unor semnatari sau influențelor la care au fost supuși…

Cert este că peste 50% din semnatari sunt, de fapt, ex-peledemiști, alții din câte știu, nu au fost membri PDM cu acte în regulă, sau au plecat deja din PDM. Unii semnatari pe parcursul ultimului an au cochetat activ cu alte partide și doar vreo 2-3 persoane au un stagiu neintrerupt în PDM de cel puțin 4 ani, menționează dl Golub.

La întrebarea ce va urma după această declarație, Tudor Golub a răspuns: “Lucrurile se vor clarifica in perioada imediat urmatoare cand, cred eu, inițiatorul (sau unii inițiatori ai) declarației se vor căpătui cu anumite funcții/beneficii noi. Atunci va deveni clar: cine, de unde  si de ce anume a tras sforile”.

Alt activist al PDM, Vadim Jora a comentat astfel declarația democraților orheieni: 

În ultima perioadă asistăm la o serie de asalturi concertate care urmăresc destabilizarea situației în interiorul Partidului Democrat. Câțiva regizori și mai mulți actori încearcă să-și impună scenariile unui spectacol care se joacă cu cortina trasă, unde în fața publicului se perindă câte un actor și vine periodic cu câte o replică monocromă.

Azi pe scenă au apărut actorii din Orhei cu titluri vibrante pentru premieră ,,Organizația Teritorială Orhei, părăsește Partidul Democrat,, 

Am examinat cu atenție lista celor care aparent pleacă observând că mulți din ei deja de mult timp nu se mai regăsesc în rândurile PDM. Ion PortasMarin Mihailov cu mult timp în urma au venit cu declarații de plecare, iar azi mai pleacă o dată. 

Oameni de tipul d-nei Tiorsa care la alegerile locale din 2019 pentru funcţia de primar de Mitoc a adunat 7 voturi și care activând în PD putea acumula mai multa experiență politică pentru o prezență mai destoinică în viitoarele scrutine, cred că implicați în alte proiecte politice vor putea contribui mai mult la dezvoltarea lor politică. Alții semnatari în general se află mai mult peste hotare decât în țară.

Câțiva oameni oxidați și frustrați din cauza propriilor insuccese, nu reprezintă Organizația Teritorială Orhei. Mă bucur că nu se regăsesc în lista de plecare, persoane care au contribuit cu adevărat la dezvoltarea PDM Orhei. Timpul va demonstra unitatea noastră. Nu au ei atâția actori câtă determinare avem noi… „ scrie pe rețelele de socializare Vadim Jora.

iCine și cum face politică la Orhei…
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker