Social

Se împlinesc 81 de ani de la Pactul Ribbentrop-Molotov

Astăzi se împlinesc 81 de ani de la Pactul Ribbentrop-Molotov, cunoscut și ca Pactul Stalin-Hitler, un tratat de neagresiune încheiat între Uniunea Sovietică și Germania nazistă.

Pactul a împărțit Europa în sfere de influență sovietică și nazistă, care a declanșat Al Doilea Război Mondial și a condamnat jumătate din Europa la decenii de suferință.

Acest pact a dus la cedarea Basarabiei de către România. Și a mai fost crearea unei situații de politică externă aproape fără ieșire pentru România, care a pus-o, practic, în brațele Germaniei naziste.

La Chișinău, Mișcarea Politică „UNIREA” va comemora împlinirea a 81 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov.

Evenimentul va începe la ora 10:00, în fața Ambasadei Rusiei.

„23 august 1939 – ziua în care a fost semnat pactul sovieto-nazist care prevedea cedarea Basarabiei și implicit, ocupația acesteia de URSS. Instaurarea regimului comunist de ocupație a avut efecte dezastruoase pentru populație, ”eliberatorii” au pus în aplicare acțiuni atroce precum: exterminarea în masă a elitelor din Basarabia, foametea organizată, oameni nevinovați trimiși în pușcării și GULAG-uri pentru faptul că opuneau rezistență regimului, 3 valuri de deportări prin Siberii și Kazahstanuri. În total, peste milion de români basarabeni au avut de suferit din cauza acestui regim comunist”, se arată într-un comunicat al formațiunii. 

Sursa
zdg.md
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker