Social

Șeful ANSP, despre cele 4 cazuri de reinfectare: E vorba de persistența virusului pe durată

Șeful ANSP, despre cele 4 cazuri de reinfectare: E vorba de persistența virusului pe durată.

Șeful Agenției Naționale Pentru Sănătate Publică( ANSP) Nicolae Furtună dezminte informația vociferată anterior de șeful statului Igor Dodon precum că ar exista patru cazuri confirmate de reinfectare cu COVID-19.

„Acolo nu e vorba de reinfectare, e vorba de persistența virusului pe durată”, a explicat Furtună în cadrul emisiunii Important de la TV21.

Una dintre persoanele care se bănuia că s-a reinfectat este o persoană publică. Eu nu o să-i dau numele. Asta a părut repede în presă și a fost mediatizat. Pentru că erau cu adevărat, patru cazuri cu suspecție la reinfectare.

Am avut o conferință cu colegii din Geneva, de la Organizația Mondială a Sănătății și am discutat aceste cazuri clinice. Acolo nu e vorba de reinfectare, e vorba de persistența virusului pe durată”, a explicat Nicolae Furtună.

Potrivit directorului ANSP, virusul este prezent în organism, fără a fi periculos în aspect epidemiologic, dar poate fi identificat în teste și persistă pe perioadă lungă de până la 90 de zile. Astfel, în cele patru cazuri suspecte, specialiștii tind să creadă că ar fi fenomenul de persistență.

Sunt cazuri pe care nu le putem face publice pentru că sunt date cu caracter personal, dar cu siguranță două dintre ele decad din start. Celelalte o să le documentăm. Am colectat niște mostre pentru investigații de laborator”, a punctat Furtună. 

Sursa
agora.md
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker