Social

Șeful ANSP, despre cele 4 cazuri de reinfectare: E vorba de persistența virusului pe durată

Șeful ANSP, despre cele 4 cazuri de reinfectare: E vorba de persistența virusului pe durată.

Șeful Agenției Naționale Pentru Sănătate Publică( ANSP) Nicolae Furtună dezminte informația vociferată anterior de șeful statului Igor Dodon precum că ar exista patru cazuri confirmate de reinfectare cu COVID-19.

„Acolo nu e vorba de reinfectare, e vorba de persistența virusului pe durată”, a explicat Furtună în cadrul emisiunii Important de la TV21.

Una dintre persoanele care se bănuia că s-a reinfectat este o persoană publică. Eu nu o să-i dau numele. Asta a părut repede în presă și a fost mediatizat. Pentru că erau cu adevărat, patru cazuri cu suspecție la reinfectare.

Am avut o conferință cu colegii din Geneva, de la Organizația Mondială a Sănătății și am discutat aceste cazuri clinice. Acolo nu e vorba de reinfectare, e vorba de persistența virusului pe durată”, a explicat Nicolae Furtună.

Potrivit directorului ANSP, virusul este prezent în organism, fără a fi periculos în aspect epidemiologic, dar poate fi identificat în teste și persistă pe perioadă lungă de până la 90 de zile. Astfel, în cele patru cazuri suspecte, specialiștii tind să creadă că ar fi fenomenul de persistență.

Sunt cazuri pe care nu le putem face publice pentru că sunt date cu caracter personal, dar cu siguranță două dintre ele decad din start. Celelalte o să le documentăm. Am colectat niște mostre pentru investigații de laborator”, a punctat Furtună. 

Sursa
agora.md
Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close