Evenimente

Cu gândul la Dumnezeu și la cultura strămoșească

În a treia zi de Sfintele Paşti, sute de locuitori ai raionului Şoldăneşti s-au adunat la mănăstirea Cuşelăuca, pentru a participa la Festivalul–concurs al cântecului pascal „Cu gândul la Tine, Doamne”. Au evoluat coruri bisericești, colective de artişti amatori de copii şi maturi, soliști.
În  opinia juriului, ediţia din anul curent a fost una deosebită, prima după canonizarea fericitei Agafia, ocrotitoarea așezământului sfânt. Sfânta Agafia a proorocit că nu va lăsa niciodată mănăstirea.
Frigul şi vântul de afară nu au fost pentru artişti o piedică să-şi demonstreze dragostea pentru Dumnezeu și cultura strămoșească. Drept răsplată, pe cei mai talentați, juriul i-a apreciat cu diplome şi premii băneşti.
Potrivit președintei raionului Svetlana Rotundu, președinta juriului, la capitolul colective de maturi care promovează muzica pascală, premiul întâi a fost acordat corului bisericii Sf. Nicolae din Cotiujenii Mari. Locul doi l-a ocupat ansamblul folcloric ”Lozioara” din Șoldănești, iar locul trei - ansamblul folcloric ”Mugurașii” din satul Parcani.
Între colectivele de copii, diploma și premiul I au fost acordate ansamblului de copii de la Gimnaziul Găuzeni. Locurile doi şi trei le-au împărțit ansamblurile de fluieriști ”Crăițele” din Cobâlea şi cel din Sămășcani.
Cu diplome și premii au fost apreciate și numerele prezentate de artiştii amatori din Găuzeni, Olișcani Pohoarna.
În imagine: Colectivul de copii din Găuzeni, apreciat cu locul I.
Natalia Rotari
 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker