Social

Agricultorii: Autoritățile nu au făcut nimic, iar toate acțiunile lor sunt pentru presă

Agricultorii: Autoritățile nu au făcut nimic, iar toate acțiunile lor sunt pentru presă

Potrivit fermierilor, părțile așa și nu au putut ajunge la un numitor comun, ba mai mult, premierul Ion Chicu a dat dovadă de un comportament arogant în raport cu protestatarii.

Referindu-se la ajutorul de 1500 lei pentru grupa I de culturi (grâu și rapiță), agricultorul Andrei Dînga a spus că aceste reprezintă doar 25% din totalul suprafeței cultivate.

Să înțeleagă oamenii, se vorbește de milioane, dar noi vom primi o sumă mizeră. Cu această sumă noi nu putem măcar reporni lucrările agricole, nu putem reporni întreprinderile… Ce ține de reeșalonarea cu băncile – niciun rezultat la moment.

Ce ține de aplicarea situațiilor de „forță majoră” pentru a nu admite procese de faliment și de judecată – la fel nu s-a făcut nimic. Practic toate acțiunile autorităților au fost mai mult pentru presă… Dar, real, noi nu am primit un ajutor substanțial pentru a putea rezista… Avem senzația că Guvernul nostru lobează interesele holding-urilor agricoli mari”, a declarat el după după întrevederea de azi.

Fermierii atrag atenția că anume ei, agricultorii mici și mijlocii, sunt cei care țin „viața vie” la sate: „Suntem cei care menține circuitul economic în sate”.

Totodată, agricultorii au respins acuzațiile, precum că în spatele protestelor ar sta unii politicieni și formațiuni politice.

În rândul fermierilor sunt persoane cu viziuni politice diferite. Sunt de la PSRM, de la PDM, Platforma DA, PAS, PUN, de unde doriți. Oamenii au venit pentru că sunt afectate familiile lor, afacerile lor, angajații lor. Este o presiune financiară enormă. Acuzațiile privind implicarea politicului sunt pentru a dezbina societatea”, a spus Dînga.

La fel, fermierul a spus că premierul a dat dovadă de un comportament arogant în raport cu protestatarii, refuzând categoric să examineze propunerile acestora: „Chicu ne-a spus că dacă nu ne place, nu obținem nici ceea ce a propus Guvernul. A fost o amenințare la adresa tuturor fermierilor”.

Sursa
deschide.md
Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close