Apropo

„Fuziunea” de la Teleneşti m-a consternat…

Sunt consternat de comportamentul liderilor PLDM din Teleneşti, care au trădat electoratul prin fuzionarea cu zişii democraţi ai lui Plahotniuc – partid de „centru-stânga”, dar mai degrabă „de centru”, ceea ce ar însemna „glodul politic”. Peste toate, PD reprezintă o formaţiune bazată pe un grad înalt de corupție.

Cum se vede, liderilor peledemişti din raion le este pe plac “limba moldovenească” şi “moldovenismul” rudimentar al pediştilor, care oficial se autointitulează Демîкратическая партия, tradus secundar în română ca „Partidul democrat”. Câtă făţărnicie, adulare, flatare, linguşeală faţă de ceea ce este străin şi refuz, ignoranţă, neglijare, ură patologică faţă de propriile valori! Trădătorii incorporă, probabil, inspiraţi de zemleakul nostru „de mai sus”, acad. Hotineanu, din motiv că „frunza trebuie să cadă odată şi odată de pe copac”, dar poate ceva în sacoşă sau chiar cec, au aderat la un partid artificial şi fără perspectivă, de culoare surie, tulbure. Aceasta  este faţa reală a grupării politice teleneştene, în esenţă haine, nomade şi întoarse cu spatele la votul oamenilor.

Dragi teleneşteni, rămâne ca dumneavoastră să-i sancţionaţi în modul cel mai sever. Vorbesc sincer: eram întotdeauna mândru de rezultatele alegerilor din raionul meu natal, frecvent primeam laude din partea intelectualilor selecţi din republică. Sper, că pe viitor tradiţia aceasta se va menţine şi înmulţi întru binele nostru comun.

Ar fi bine să vă găsiţi alţi lideri politici, care v-ar reprezenta cu adevărat şi cinstit în organele de stat raionale şi centrale. La moment pe orizont au apărut viteazul haiduc Andrei Năstase din Mândreşti, jurist (Universitatea „A. I. Cuza” din Iaşi), lider al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA); Maia Sandu, o stea lucitoare din Risipeni, Făleşti, economistă (Academia de Studii Economice din Moldova şi celebra Universitate Harvard din SUA), lideră a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS); Viorel Cibotaru din Chişinău, jurnalist excepţional şi filolog (Universitatea de Stat din Moldova), lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) renovat eficient, alte partide politice „de centru-dreapta”, care pot răsturna regimul corupt, oligarhic şi antipopular instaurat la putere în Republica Moldova.

Dr.Teo-Teodor Marşalcovschi, profesor universitar

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker