SocialUtil

Sfaturi utile în toiul pandemiei

Sfaturi utile în toiul pandemiei, de la șeful Clinicii de boli infecțioase a Universității Maryland, SUA.

1.Vom trăi cu Covid-19 luni de zile. Să nu intrăm în panică. Să nu ne facem viața și mai dificilă. Să învățăm să fim normali și să trăim cu acest dat.

2.Virusul nu își va reduce efectul în timpul verii. E vară în Brazilia și Argentina, iar virusul se răspândește rapid și acolo.

3. Nu poți distruge virușii Covid-19 care au pătruns în celule bând mai multă apă – vei merge doar mai des la toaletă.

4. Spălatul mâinilor și păstrarea distanței de 1,8 metri este cea mai bună metodă de protecție. Dacă nu aveți acasă un pacient cu Covid-19, nu este nevoie să dezinfectați suprafețele.

5.  Pachetele cu mărfuri, pompele de benzină, cărucioarele pentru cumpărături sau bancomatele nu transmit infecția. Spală-te pe mâini, trăiește-ți viața ca de obicei.

6. Covid-19 nu este o infecție alimentară; la fel ca gripa, se transmite prin stropi infectați. Nu există niciun risc documentat potrivit căruia Covid-19 se transmite prin alimente.

7. Sauna nu ucide virușii de Covid-19 pătrunși în celule.

8. Îți poți pierde mirosul ca urmare a mai multor alergii și infecții virale. Nu este un simptom specific pentru Covid-19.

9. Odată ajunși acasă, nu trebuie să ne schimbăm hainele și să facem duș. Curățenia este o virtute, nu o paranoia.

10.Virusul Covid-19 nu plutește în aer. Este o infecție care presupune contact apropiat. Aerul este curat, te poți plimba prin grădini (păstrând distanța) și prin parcuri.

11. Covid-19 se poate transmite tuturor oamenilor, indiferent de rasă sau religie.

12. Este suficient să folosiți săpunul normal, nu antibacterian, împotriva Covid-19: virusul nu este o bacterie.

13. Mâncarea poate fi încălzită puțin la cuptorul cu microunde.

14. Posibilitatea de a lua boala de pe tălpile pantofilor este aceeași cu a fi lovit de fulger de două ori pe zi. Lupt împotriva virușilor de 20 de ani, infecțiile de acest tip nu se răspândesc în felul acesta.

15. Nu poți fi protejat de virus consumând oțet, suc sau ghimbir.

16. Purtarea mănușilor este o idee proastă: virusul se poate fixa pe mănușă și se poate transmite ușor prin atingerea feței. Mai bine spală-te pe mâini.

  Iată ce scrie Hassan Beli, psiholog: Pune un om de 70 de ani să se uite zilnic la știri cu dezastre, care transmit mesajul: Ele vin și la tine! Omul va muri în câteva luni. Aceste emisiuni TV ne distrug sistemul imunitar inoculând stres și anxietate. Medicii s-au transformat în seismologi! Ne distrug calitatea vieții!

PROTEJEAZĂ-ȚI SĂNĂTATEA MENTALĂ ȘI SĂNĂTATEA CORPULUI.

NU UITAȚI: UN PSIHIC LABIL DISTRUGE SISTEMUL IMUNITAR.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker