Social

Ar fi bine să se revină la drumul vechi

Știrea „Veste bună la început de an”, publicată în nr. 2 din 12 ianuarie c. al CUVÂNTUL-ui, a trezit ecouri. Mihail Sparionoapte, ex-primar al satului Trifești, a venit cu une-le propuneri benefice, în opinia dumnealui, privind realizarea acestui proiect.

”Acest drum, care de-a lungul veacurilor făcea legătura dintre satele din vecinătate și lumea mare, se numea „Șleahul satului”. El ne „scotea în lume”, șerpuind pe un alt itinerar decât cel prezent,  ieșind la colțul pădurii, lângă retranslatorul TV.

Dar în anii colectivizării acest drum a fost redirecționat pe un alt segment, frontal dealului abrupt. Din cauza pantei excesive acest tronson dă bătăi de cap călătorilor și șoferilor, în deosebi pe timp de iarnă sau zloată.

  Am citit că specialiștii de la Consiliul Raional pregătesc teza de proiectare pentru moderni-zarea acestui drum. Consider că ar fi bine de studiat varianta de revenire la drumul vechi, adică la acel drum ce șerpuia domol spre colțul pădurii Trifești. Ar fi bine ca înainte de a întocmi proiectul, specialiștii respectivi să consulte populația din satele noastre. Cred că de la aceasta am avea de câștigat cu toții”, conchide M. Sparionoapte.

În imagine: Şoseaua care străbate Trifeştii.

 

Ion Perciun     

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker