Social

Grădinițele private se deschid. Ce fac însă acei care nu-și permit grădinițele private

Grădinițele private se deschid. Ce fac însă acei care nu-și permit grădinițele private?

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis reluarea activității grădinițelor private, începând cu astăzi, 17 august.

Decizia a stârnit reacții în rândul părinților a căror copii merg la grădinițele de stat. Aceștia se arată nemulțumiți de această decizie mai ales că nu există încă o claritate când își vor relua activitatea instituțiile de învățământ preșcolare de stat, menționează jurnal.md.

„Alo, Guvenul, noi cei care nu avem bani să mergem la privat ce facem? Să ieșim în stradă la cerșit cu copiii de mână, să începem și noi a fura sau doar vouă vi se permite?”

Alina Andronache, mamă a trei copii se întreabă ce fac familiile care nu își permit să achite o grădiniță privată, ce fac familiile monoparentale? 

Autoritățile anunță că vor redeschide instituțiile de educație timpurie de pe 1 septembrie, pentru copiii cu vârsta de 4-7 ani. Ioana are 3 ani, nu știu când vom avea posibilitatea să o dăm la grădiniță și cum să gestionăm banii ca să ne permitem 4500 – 5000 de lei pe lună pentru o grădiniță privată. Oare Guvernul se gândește câte familii sunt în astfel de situații? Sau mai bine spus câte femei se vor retrage de pe piața muncii?

Poate va suna cinic, dar familiile din Moldova nu se hrănesc cu drumuri, reparați și alte cheltuieli absurde pe care le fac autoritățile. Familiile din Moldova au nevoie de susținere și sprijin, au nevoie servicii de creșă și grădinițe,de condiții decente pentru a lucra, locuri de muncă și susținere în cazul în care nu pot activa. Care este sensul să deschizi doar pe cele private”, menționează Alina.

Sursa
jurnal.md
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker