RezinaSocial

Sâmbătă și producătorii agricoli din raionul Rezina s-au alăturat agricultorilor protestatari

Sâmbătă și producătorii agricoli din raionul Rezina s-au alăturat agricultorilor protestatari.

Producătorii agricoli din raionul Rezina s-au alăturat agricultorilor protestatari din raioanele de sud și centru ale Republicii, care s-au adunat la marginea Chișinăului, în regiunea Gării de Sud, pentru a-și revendica drepturile în legătură cu consecințele dezastruoase ale secetei și pandemiei de Covid-19.

Amintim că săptămâna trecută, inclusiv sâmbătă și duminică, sute de agricultori au format un lanț uman, pe drumurile de acces spre capitală, după ce poliția nu i-a lăsat să intre în oraș cu tehnica agricolă.

Fermierii cer  triplarea compensațiilor pentru fiecare hectar cu culturi compromise, de la o mie la trei mii de lei, revendicare despre care premierul Ion Chicu a spus că este imposibil de îndeplinit, de asemenea declararea stării excepționale în agricultură, restituirea TVA-ului și reeșalonarea datoriilor, revederea condițiilor de achitare a compensațiilor etc. 

După întâlnirile protestatarilor cu ministrul Agriculturii Ion Perju, premierul Ion Chicu, vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari s-a convenit că luni vor continua negocierile între reprezentanții protestatarilor și guvernare pentru a ajunge la o variantă de consens.

Un fermier din Rezina a menționat pentru CUVÂNTUL comportamentul civilizat al polițiștilor care sâmbătă au însoțit protestatarii din raion.

Reporter „C”

Sâmbătă și producătorii agricoli din raionul Rezina s-au alăturat agricultorilor protestatari
Foto: CUVÂNTUL
Sâmbătă și producătorii agricoli din raionul Rezina s-au alăturat agricultorilor protestatari
Foto: CUVÂNTUL
Sâmbătă și producătorii agricoli din raionul Rezina s-au alăturat agricultorilor protestatari
Foto: CUVÂNTUL
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker