E timpul sa fii activSocial

Sătenii din Leușeni își construiesc ministadion

Sătenii din Leușeni își construiesc ministadion.

La Leuşeni, Teleneşti, a început construcția unui ministadion. Obiectivul este edificat cu participarea sătenilor, contribuția financiară a diasporei și administraţiei publice locale şi o donaţie din partea Federației Naționale de Fotbal. 

După cum ne-a relatat Valeriu Lazarenco, primarul localității, construcția ministadionului a fost evaluată la 200 000 lei, dintre care 100 000 lei este contribuția primăriei:

Circa 100 000 lei au fost colectați de către Asociația Băștinașilor. Cei mai activi s-au dovedit de data aceasta a fi membrii diasporei noastre din Franța și Marea Britanie.

Am procurat și am așternut deja stratul de piatră brută (în imagine). Urmează să betonăm suprafața, să instalăm un gard din plasă metalică şi ţevi. Îmbrăcămintea ministadionului este o donație din partea Federației Naționale de Fotbal, pentru ce mulțumim mult”, spune primarul.

Valeriu Lazarenco ne-a mai informat că ministadionul este așteptat demult în localitate, fapt care i-a determinat pe mulţi consăteni să participe la lucrările de construcţie şi amenajare. Constantin Bunduchi, Andrei Cotlău, Constantin Cotlău, dar și alții participă zi de zi la lucrări. Primăria asigură lucrătorii cu prânz cald.  

Raisa Săculțan-Pădurean, directoare-adjunctă la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din Tiraspol, originară din Leușeni, ne-a relatat că o bucură nespus faptul că sătenii fac muncă voluntară, edificând un obiectiv necesar pentru localitate: ”Suntem sat de la Codru, unde spiritul participativ era dezvoltat întotdeauna. Mă bucură faptul că sentimentul solidarității s-a păstrat, ca satul să ne fie mai frumos,” a mai adăugat dna Săculțan-Pădurean.

Ion Cernei

    

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker