Evenimente

Indicele Libertății Presei 2017: Republica Moldova a pierdut patru poziții în clasament

Potrivit Indicelui Libertății Presei pentru anul 2017, lansat miercuri, de către Organizaţia Jurnaliștii fără Frontiere Republica Moldova ocupă locul 80 din 180 de ţări. Astfel, comparativ cu anul 2016, țara noastră a pierdut patru poziții în clasament. Pe primele poziţii se situează Norvegia, Suedia și Finlanda, iar pe ultimele locuri s-au clasat Turkmenistan, Eritrea și Coreea de Nord

După cum relatează www.media azi, studiul a constatat că politica editorială a instituțiilor media din Republica Moldova este influențată de interesele politice ale proprietarilor, iar provocările majore sunt „independența jurnalistică și transparența proprietății media”.

România deţine locul 46 în clasament, înregistrând o îmbunătățire cu trei poziții față de anul trecut, Ukraina ocupă locul 102, iar Federația Rusă – locul 148.

În lume, situația presei este în pericol „mai mult decât oricând”. Astfel, din cele 180 de țări, în 21 situația este calificată drept „foarte rea”, iar în 51 – „rea”. În general, nivelul de libertate a presei în lume înregistrează o descreştere, numărul total al țărilor unde indicatorul era „bun” sau „foarte bun” scăzând cu 2,3%.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker