Dezbateri publiceE timpul sa fii activ

Margarita Burunsus: Am părăsit PPŞ din cauza indiferenţei conducerii formaţiunii faţă de activiştii din teritoriu

Margarita Burunsus: Am părăsit PPŞ din cauza indiferenţei conducerii formaţiunii faţă de activiştii din teritoriu.

Pornind de la opiniile şi acuzaţiile internauţilor, i-am adresat consilierei Margarita Burunsus câteva întrebări. Iată ce ne-a răspuns dumneaei:

– Doamnă Burunsus, cum aţi ajuns în funcţia de preşedintă a organizaţiei teritoriale Rezina a Partidului Şor?

– Foarte simplu. Ade-rând la partid şi fiind membră activă, participam la adunări, întâlniri cu simpatizanţii formaţiunii. Astfel am fost promovată în funcţia de vicepreşedintă a OT Rezina a PPŞ, în care am activat jumătate de an. Mai apoi, vara, preşedinta de atunci, Irina Vozian, din motive personale, a renunţat la această funcţie şi m-a propus pe mine. Organele centrale de conducere ale partidului au acceptat.

– Dar care au fost motivele retrogradării Dvs. din această funcţie?

– În luna februarie 2020, în toată ţara, membrii Partidului Politic Şor organizau proteste mârşave în faţa oficiilor Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.  Noi am refuzat să organizăm astfel de manifestaţii şi peste câteva zile am fost eliberată din funcţie, ceea ce poate confirma fosta mea colegă din Şoldăneşti, care s-a pomenit într-o situaţie similară.

– Care este efectivul organizaţiei teritoriale Rezina a Partidului Şor din punct de vedere numeric, după vârstă, ocupaţii? 

– La această întrebare nu pot răspunde concret şi corect, deoarece nu mai activez şi nu fac parte din acest partid.

– În comentariile la decizia Dvs. de părăsire a PŞ mai mulţi internauţi s-au referit la videoclipul din mai 2020, în care Dvs. criticaţi dur PSRM, faptă care vine în contradicţie cu  declaraţia recentă de aderare la fracţiunea PSRM…

 – Acest protest a fost un exerciţiu al partidului, pe care eu doar l-am îndeplinit (nu din motiv că urăsc PSRM).

– Unii internauţi au întrebat pe reţelele sociale de ce nu aţi aderat, de exemplu, la PAS, nu aţi rămas consilieră independentă, dar aţi preferat anume PSRM? 

– Un motiv care m-a determinat să părăsesc PPŞ a fost indiferenţa conducerii formaţiunii faţă de activiştii din teritoriu, lipsa lucrului în echipă. În ultimul timp în teritoriu au loc multe întâlniri cu deputaţii din partea partidului, la care noi, consilierii, nu am fost invitaţi. Din aceste motive, multe promisiuni electorale nu au fost îndeplinite…

Am aderat la PSRM deoarece am văzut multe schimbări la nivel republican spre bine. Să fi aderat la PAS ori să fi rămas independentă PP Şor nu avea să simtă tare absenţa mea, deoarece îi este mai frică de PSRM.

– Mai multă lume consideră că politica Partidului Şor nu se deosebeşte cu nimic de cea a PSRM şi că echipa Şor ar fi de fapt o aripă ascunsă a formaţiunii lui I. Dodon, cu aceleaşi interese. Dvs. ce credeţi?

– Eu neg aceste păreri, ca lipsite de logică. Să fi fost  aşa, liderul PP Şor nu avea să părăsească ţara sau deja revenea înapoi… Afirm cu siguranţă că PSRM este un drob de sare în ochii PP Şor.

Pentru conformitate, Tudor Iaşcenco

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker