Dezbateri publiceE timpul sa fii activ

Margarita Burunsus: Am părăsit PPŞ din cauza indiferenţei conducerii formaţiunii faţă de activiştii din teritoriu

Margarita Burunsus: Am părăsit PPŞ din cauza indiferenţei conducerii formaţiunii faţă de activiştii din teritoriu.

Pornind de la opiniile şi acuzaţiile internauţilor, i-am adresat consilierei Margarita Burunsus câteva întrebări. Iată ce ne-a răspuns dumneaei:

– Doamnă Burunsus, cum aţi ajuns în funcţia de preşedintă a organizaţiei teritoriale Rezina a Partidului Şor?

– Foarte simplu. Ade-rând la partid şi fiind membră activă, participam la adunări, întâlniri cu simpatizanţii formaţiunii. Astfel am fost promovată în funcţia de vicepreşedintă a OT Rezina a PPŞ, în care am activat jumătate de an. Mai apoi, vara, preşedinta de atunci, Irina Vozian, din motive personale, a renunţat la această funcţie şi m-a propus pe mine. Organele centrale de conducere ale partidului au acceptat.

– Dar care au fost motivele retrogradării Dvs. din această funcţie?

– În luna februarie 2020, în toată ţara, membrii Partidului Politic Şor organizau proteste mârşave în faţa oficiilor Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.  Noi am refuzat să organizăm astfel de manifestaţii şi peste câteva zile am fost eliberată din funcţie, ceea ce poate confirma fosta mea colegă din Şoldăneşti, care s-a pomenit într-o situaţie similară.

– Care este efectivul organizaţiei teritoriale Rezina a Partidului Şor din punct de vedere numeric, după vârstă, ocupaţii? 

– La această întrebare nu pot răspunde concret şi corect, deoarece nu mai activez şi nu fac parte din acest partid.

– În comentariile la decizia Dvs. de părăsire a PŞ mai mulţi internauţi s-au referit la videoclipul din mai 2020, în care Dvs. criticaţi dur PSRM, faptă care vine în contradicţie cu  declaraţia recentă de aderare la fracţiunea PSRM…

 – Acest protest a fost un exerciţiu al partidului, pe care eu doar l-am îndeplinit (nu din motiv că urăsc PSRM).

– Unii internauţi au întrebat pe reţelele sociale de ce nu aţi aderat, de exemplu, la PAS, nu aţi rămas consilieră independentă, dar aţi preferat anume PSRM? 

– Un motiv care m-a determinat să părăsesc PPŞ a fost indiferenţa conducerii formaţiunii faţă de activiştii din teritoriu, lipsa lucrului în echipă. În ultimul timp în teritoriu au loc multe întâlniri cu deputaţii din partea partidului, la care noi, consilierii, nu am fost invitaţi. Din aceste motive, multe promisiuni electorale nu au fost îndeplinite…

Am aderat la PSRM deoarece am văzut multe schimbări la nivel republican spre bine. Să fi aderat la PAS ori să fi rămas independentă PP Şor nu avea să simtă tare absenţa mea, deoarece îi este mai frică de PSRM.

– Mai multă lume consideră că politica Partidului Şor nu se deosebeşte cu nimic de cea a PSRM şi că echipa Şor ar fi de fapt o aripă ascunsă a formaţiunii lui I. Dodon, cu aceleaşi interese. Dvs. ce credeţi?

– Eu neg aceste păreri, ca lipsite de logică. Să fi fost  aşa, liderul PP Şor nu avea să părăsească ţara sau deja revenea înapoi… Afirm cu siguranţă că PSRM este un drob de sare în ochii PP Şor.

Pentru conformitate, Tudor Iaşcenco

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close