Util

Ai putea scăpa de punctele de penalizare dacă achiți amenda timp de 72 de ore

Un proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Codului Contravențional al Republicii Moldova prevede eliminarea punctelor de penalizare pentru conducătorii auto în cazul achitării amenzii în termen de 72 de ore de la stabilirea acesteia, relatează www.agora.md.

Proiectul de hotărâre de Guvern se află încă la etapa discuțiilor. Potrivit autorilor proiectului, această modificare ar contribui la prevenirea factorilor de corupţie, întrucât deţinătorii permiselor de conducere care au acumulat un număr critic de puncte de penalizare încearcă să omită această sancţiune pe cale ilegală.

Astfel, prin completarea propusă, punctele de penalizare prevăzute de sancţiunea normei contravenţionale nu se vor aplica dacă contravenientul va achita integral amenda în cel mult 3 zile lucrătoare din momentul stabilirii ei.

De asemenea, proiectul propune excluderea punctelor de penalizare pentru comiterea contravenţiei privind încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor (art. 229 Cod Contravențional) sau pentru conducerea vehiculului de către o persoană care nu are permis de conducere (art. 232 Cod Contravențional), întrucât, spun autorii, sancţiunea este mult prea aspră pentru fapta comisă.

La fel, se propune excluderea punctelor de penalizare pentru staţionarea sau parcarea în locuri interzise (art. 238 Cod Contravențional), reieşind din pericolul social redus al faptei.

Poză simbol / Foto: autoblogmd             

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker