Social

80% dintre cetățenii Republicii Moldova sunt de acord că purtatul măștilor în locurile publice trebuie să fie obligatoriu

80% dintre cetățenii Republicii Moldova sunt de acord că purtatul măștilor în locurile publice trebuie să fie obligatoriu, menționează jurnal.md.

Majoritatea cetățenilor cred că restricțiile nu au fost ridicate prea devreme, iar aproape două treimi dintre respondenți spun că vor continua să respecte măsurile, chiar dacă acestea nu vor mai fi recomandate.

Rezultatul a fost obținut în urma unui chestionar, elaborat de Biroul Regional OMS pentru Europa.

Principalele rezultate ale studiului prezentat de Ministerul Sănătății:

– 33% din respondenți consideră că este posibil să se infecteze și că s-ar putea infecta cu COVID-19 și aceasta ar fi grav, în timp ce doar 23% cred că nu ar fi grav.

– 90% dintre respondenți cunosc care sunt măsurile de protecție, majoritatea identificând corect comportamentele. Deși se simt foarte încrezători în ceea ce privește cunoștințele pe care le au despre cum să se protejeze, respondenții se simt mai puțin capabili să evite o infecție.

– 60% din respondenți consideră că mass-media exagerează relatările despre noul coronavirus – majoritatea din aceste persoane sunt tinere, nu fac parte din grupurile de risc și au puțină încrede în personalul medical.

Sursa
jurnal.md
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker