Social

OMS: Vaccinul rus încă nu a fost validat. Igor Dodon: RM este interesată de obținerea acestui vaccin

OMS: Vaccinul rus încă nu a fost validat și nu poate fi recomandat spre distribuire. Igor Dodon: RM „este interesată de obținerea acestui vaccin”.

Potrivit unei postări plasate pe pagina sa de facebook, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Oleg Vasnețov, ambasadorul Federației Ruse la Chișinău.

În cadrul întâlnirii cu ambasadorul rus, Igor Dodon a ținut să se refere și la vaccinul rusesc despre crearea căruia președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a anunțat recent.

Am adresat felicitări partenerilor ruși cu ocazia acestei realizări atât de importante în domeniul științei medicale, în condițiile pandemiei, și am subliniat interesul țării noastre în vederea obținerii acestui vaccin. În acest sens, conducerea Republicii Moldova va expedia la Moscova un demers în timpul apropiat”, anunță Igor Dodon.

Amintim că OMS a avertizat că acest vaccin încă nu este validat și a îndemnat „la precauție și verificări riguroase”.

Suntem în strânsă legătură cu rușii, iar discuțiile continuă. Precalificarea oricărui vaccin trece prin proceduri riguroase”, a declarat marți, 11 august, Tarik Jasarevic, purtătorul de cuvânt al OMS, în cadrul unei videoconferințe de presă la Geneva, citat de AFP.

Sursa
jurnal.md
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker