PoliticTelenești

3 pretendenţi la funcţia de primar de Nucăreni

3 pretendenţi la funcţia de primar de Nucăreni 

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, Consiliul electoral al circumscripției electorale sătești Nucăreni nr. 34/20, raionul Telenești a înregistrat 3 pretendenți pentru funcția de primar: Rusu Serghei (Partidul Democrat din Moldova), Lașcu Sergiu (Partidul Liberal Democrat din Moldova) şi Cernolev Iurie (Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr), transmite IPN.

Primul în buletinul de vot este Serghei Rusu. Acesta candidează din partea Partidului Democrat din Moldova, al cărui membru este de patru ani. Are 40 de ani, este căsătorit şi are doi copii.

Deţine studii medii de specialitate în domeniul agricol. Îndeplineşte funcţia de primar interimar în satul Nucăreni din decembrie anul trecut. Potrivit declarației de avere, re în proprietate 28 de terenuri agricole, o casă de locuit în valoare de 9600 de euro, opt maşini agricole şi un autoturism marca Ford Tranzit.

Al doilea în buletinul de vot este Sergiu Lașcu, candidat de la Partidul Liberal Democrat din Moldova. A devenit membru de partid cu 10 ani în urmă.

A fost consilier local, timp de opt ani. În ianuarie anul curent, a fost numit inginer cadastral, funcţie pe care o deţine și acum. A mai candidat la funcţia de primar cu 12 ani în urmă. Are 45 de ani, este căsătorit şi are trei copii. Deţine studii superioare în domeniul agronomiei. Potrivit declaraţiei de avere, are în proprietate 20 de terenuri agricole, unul extravilan, două case de locuit şi un garaj. Deţine patru mijloace de transport şi o remorcă.

Al treilea în buletinul de vot este Iurie Cernolev, de la Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”. A devenit membru al partidului cu puţin înainte de alegerile locale de la sfârşitul anului trecut.

Are 35 de ani, studii superioare în politologie şi este profesor de meserie. Candidatul este căsătorit şi are trei copii. A mai candidat la alegerile locale, în 2019. Potrivit declaraţiei de avere, în afara casei de locuit, deţine şi o clădire în valoare de 20000 de lei. De asemenea, este deţinător de acţiuni în valoare de 34 de procente din capitalul social al SRL „Vimlac”.

Alegerile noi în localitate sunt organizate ca urmare a demisiei primarului, motivată prin alegerea acestuia în calitate de preşedinte al raionului Telenești.

Amintim că alegerile primarului vor avea loc pe 06 septembrie 2020. Vacanţa funcției de primar al satului Nucăreni a survenit în urma demisiei Marianei Ombun, care a fost aleasă președintă a raionului Telenești.

Reporter “C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker