Evenimente

Cultura a reînviat în satul Susleni din raionul Orhei

După ce zeci de ani, oamenii din localitate puteau urmări un concert doar la televizor, acum ei vor merge la spectacol chiar în satul natal.

Pe 30 aprilie, în localitate a fost redeschisă Casa de cultură, iar cu acest prilej autorităţile au organizat un concert de zile mari.

Localnicii şi-au amintit de anii când Casa de cultură era cel mai îndrăgit loc din sat. Aici erau găzduite numeroa-se evenimente şi evoluau artiști emeriţi, se difuzau filme.

Ca pe vremuri, pe 30 aprilie instituţia a devenit arhiplină.

Pe scena din Susleni şi-a început activitatea fondatorul ansamblului de dansuri populare „Joc”, Vladimir Curbet, dar şi artistul Iurie Sadovnic.

Pentru renovarea clădirii s-au cheltuit aproximativ cinci milioane de lei. Banii au fost oferiţi din bugetul de stat, dar şi de autorităţile locale.

Prezentă la eveniment, ministra Culturii, Monica Babuc, a apreciat eforturile autorităţilor locale depuse la reconstrucţia edificiului.

“O Casă de cultură este instituţia în care trebuie să venim după zilele de muncă şi să ne reculegem pentru ca să ne aducem aminte cine suntem, de unde venim, care sunt tradiţiile noastre, care sunt obiceiurile noastre”, a spus Monica Babuc.

De asemenea, pentru locuitorii din Susleni a fost inaugurat un stadion modern, dar şi un parc de odihnă. Ministrul Tineretului şi Sportului a venit cu daruri pentru sportivii din localitate.

Pe 30 aprilie, satul a împlinit 430 de ani de la prima sa atestare documentară. Aici locuiesc aproximativ 4600 de oameni.

Sursa: publika tv

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker