Evenimente

Deputatul din Orhei, Roman Boțan, a propus ca un proiect de lege să treacă expertiza anticorupție, dar nu a fost susținut

Vineri Legislativul a aprobat un proiect de lege prin care grupurile parlamentare vor fi egalate în drepturi cu fracţiunile.

Proiectul a fost propus de grupul PPEM condus de fostul liberal-democrat Valeriu Ghilețchi din care fac parte şi popular-europenii lui Iurie Leancă în trecut, și aceștia liberal-democrați.

Potrivit www.radioorhei.info, proiectul a fost aprobat cu voturile celor din grupul Leancă- Ghilețchi şi a deputaţilor din PD, dar a fost criticat atât de opoziţie, cât şi de către parlamentarii din PL.

Liberalul Lilian Carp consideră că proiectul ar face parte dintr-o strategie a PD, care şi-ar pregăti aliaţi în Parlament. De cealaltă parte, membrii grupului PPEM i-au acuzat de ipocrizie pe cei care le-au criticat iniţiativa. Iurie Leancă a calificat declaraţiile lui Carp drept aberaţii, iar deputatul PD Sergiu Sârbu – ca o manifestare a emoţiilor.

Deputatul din Orhei, liberalul Roman Boțan, a solicitat ca acest proiect să treacă o expertiză anticorupţie, pentru că este vorba de integritatea aleșilor din grupuri parlamentare, însă propunerea lui nu a primit susţinerea necesară.

În imagine: Roman Boţan

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker