Politic

Astăzi, Platforma DA, PAS și PSRM, se întrunesc pentru a purta un dialog comun

Astăzi, 11 august, Platforma DA, PAS și PSRM, se întrunesc pentru a purta un dialog comun pe marginea mai multor subiecte importane, în contextul pandemiei și a secetei din acest an, dar și a alegerilor prezidențiale, care urmează să aibă loc la toamnă.

Cele 4 partide care au acces în Parlament în baza voturilor cetățenilor – PDM – PAS – PSRM – PPPDA – se vor întâlni marți, 11 august, la discuții în Parlament. Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Socialiștilor și Platforma DA au acceptat propunerea Partidului Democrat de a organiza o întâlnire pe platformă parlamentară între cele 4 formațiuni. PDM a contactat reprezentanții celor 3 partide, astfel s-a convenit pentru o întrevedere în ziua de mâine. La discuții ar urma să participe câte 3 reprezentanți din fiecare fracțiune parlamentară”, se menționează într-un comunicat al PD. 

Subiectele propuse spre discuție sunt următoarele: 

1. Situația gravă din agricultură, provocată de secetă,

2. Pandemia Covid-19,

3. Asigurarea desfășurării alegerilor libere și corecte.

„Din momentul în care Republica Moldova s-a confruntat cu criza pandemică, Platforma DA nu o singură dată a propus un consens național în gestionarea situației, în abordarea subiectelor de importanță strategică, bazat pe colaborarea tuturor forțelor politice.

Însă guvernarea Dodon a respins orice colaborare cu opoziția cu o aroganță de prost gust, gestionând criza sanitară și social-economică într-un mod incalificabil. Tocmai din cauza anti recordurilor la infectări, incapacității de a proteja economia și a lipsei unor strategii viabile de rezistență în fața impactului pandemiei, Platforma DA a inițiat demisia acestui guvern-catastrofă și nu va renunța la aceasta idee”, mai menționează Slusari.

Sursa
unimedia.info
Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close