Evenimente

Victoria Iftodi – judecătoare la Curtea Constituțională

Foto: point.md 

În şedinţa din 3 mai c. Guvernul a desemnat-o pe Victoria Iftodi în funcția de judecătoare la Curtea Constituțională a Republicii Moldova în locul lui Alexandru Tănase, căruia i-a expirat mandatul

Victoria Iftodi este originară din s. Lalova, raionul Rezina. Este juristă de profesie, acum are 48 de ani. Din anul 2003 deține postul de viceministră și apoi primvice-ministră a Justiției. La 8 iulie 2004, prin Decretul Președintelui Republicii Moldova, a fost numită în postul de ministră a Justiției, funcție pe care a exercitat-o până la 20 septembrie 2006. În continuare a fost ambasadoare a R.Moldova în Franţa, de unde a fost rechemată în 2009.

 La  28 decembrie 2016 a fost numită reprezentanta Guvernului în Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Victoria Iftodi este căsătorită și are un copil.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker